WestSprinter van de Week: Jasper De Plus

Jasper De Plus. (foto Bart) © VDB
Stijn Moerman

Jasper De Plus, broer van prof Laurens, werd tweede in de Ronde van Oost-Vlaanderen voor U23 en staat in de top tien van WestSprint.

1. Was je tevreden met je tweede plaats?

“Ik heb tot op het einde gestreden, maar het is niet gelukt om het blok van Lotto-Soudal te kloppen. Het was ook niet gemakkelijk koersen, want ze hadden verschillende jongens in de top tien, waardoor je constant alert moest blijven en niemand mocht laten rijden. Ondanks de harde koers zijn de etappes toch vaak op een massasprint uitgedraaid. Meer zat er niet in.”

2. Heb jij meer talent dan je broer?

(lacht) “Dat is moeilijk te zeggen, want er bestaat geen talentmeter. Misschien heb ik meer karakter, maar we zijn twee verschillende types. Hij is een pure klimmer, terwijl ik eerder een hardrijder ben. De heuvelachtige koersen kan ik ook nog aan, maar het hooggebergte is niets voor mij. Of ik ervan droom om ooit samen met mijn broers te koersen? Het zou wel plezant zijn, want dat hebben we nog nooit kunnen doen.”

3. Hoe ben jij een West-Vlaming geworden en ken je WestSprint?

“Ik blijf een Ninovieter in hart en nieren, maar ik wou alleen gaan wonen. In Ninove woonden we achter de zaak en vond ik het te druk. Toen ik zei dat ik alleen wilde gaan wonen, speelden mijn ouders net met het idee om iets in Knokke te kopen. Op die manier ben ik hier terechtgekomen. Ik woon er tijdens de week en zij komen in het weekend naar hier. Met WestSprint ben ik niet zo bezig, maar ik heb onlangs eens gekeken en zag dat ik in de top tien stond, weliswaar met een enorme achterstand op Mauri Vansevenant.”

4.Wie is jouw favoriete West-Vlaamse prof?

“Yves Lampaert. Hij is altijd eerlijk in zijn analyses en zal zich nooit verschuilen achter uitvluchten. En hij is niet vergeten vanwaar hij komt.”

5.Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken?

“Ik ben fan van Kat Kerkhofs. Ze ziet er spontaan uit.”