WestSprinter van de Week: Gilles Vercruysse

Gilles Vercruysse wint in Schuiferskapelle met een late uitval. © Foto Coghe
Stijn Moerman

Nadat hij zich een paar weken terug de beste junior toonde in een open koers in het Franse Aix-en-Provence is het eerstejaarsjunior Gilles Vercruysse (17) ook gelukt om in eigen land te winnen. De Zwevegemnaar van Spider King-EFC-L&R-Trek toonde zich zondag de sterkste in Schuiferskapelle met een ultieme aanval in de slotfase.

1. Was de overwinning in Schuiferskapelle verdiend? “Ja, ik vind van wel. Ik heb tijdens de koers een paar pogingen ondernomen, maar geen enkele ontsnapping duurde lang. Iedereen keek vooral naar Vito Braet en Ceriel Desal. Toen het de laatste ronde even stil viel, speelde ik alles of niets en kon ik net uit de greep van het peloton blijven.”

2. Ben je tevreden over je eerste seizoen als junior of was de stap groter dan verwacht? “Ik ben heel tevreden over mijn eerste seizoen als junior. Ik probeer zo veel mogelijk de koers te kleuren en kan mijn interclubs tot een goed einde brengen. Maar doordat ik niet echt een sprint in de benen heb, moet ik het meer hebben van late uitvallen of ontsnappingen.”

3. Wat verwacht je nog van de rest van het seizoen? “Door deze zege is mijn seizoen eigenlijk al geslaagd, maar het ijs is nu gebroken en ik hoop dus op nog een zege. Ik wil in de volgende koersen een bepalende rol proberen te spelen door af en toe een ontsnapping te ondernemen.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof? “Julien Vermote. Hij is een echte hardrijder en rijdt soms uren op kop van het peloton. Hij is goud waard voor Quick-Step Floors.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Puck Moonen.”