WestSprinter van de Week: Giel Barbry

Giel Barbry. (Foto VW)
Stijn Moerman

Net na zijn overstap van Spie-Douterloigne naar Meubelen Gaverzicht-Glascentra liet Giel Barbry zich meteen opmerken in koers. De 16-jarige nieuweling uit Torhout toonde zich zondag de sterkste in Kuurne, waar hij nipt het sprintende peloton afhield.

1. Was je overwinning in Kuurne terecht? “Ik denk dat mijn overwinning zeker terecht was. Ik voelde me echt sterk en achtte mezelf in staat om een mooie uitslag te rijden. Ik reed een aanvallende koers, waarin ik meermaals probeerde naar de leiders toe te rijden of zelf een ontsnapping probeerde te creëren. Alles bleef echter samen tot het eind. In de laatste ronde werd er hard gereden met heel wat aanvallen tot het voor de laatste bocht stilviel. Ik had nog een schot over en kon zo wegspringen naar de overwinning.”

2. Is dit een sportieve revanche na alle problemen bij je ex-ploeg en waar liggen je doelen voor de rest van dit seizoen? “Ik zie dit niet als een revanche, want ik had niets te bewijzen. Ik blijf mijn best doen en zie waar dat me leidt. Een goede omkadering en ploegmaten maken natuurlijk ook een verschil. Doelen dit seizoen zijn zeker het BK, het PK piste en daarnaast nog zo dicht mogelijk eindigen in grote koersen, met name die van de Topcompetitie.”

3. Hou je WestSprint in de gaten en waar hoop je te eindigen? “Ik houd me niet zoveel bezig met het klassement van WestSprint, maar het is altijd wel leuk. In het begin van het seizoen reed ik mijn uitslagen niet en leek dat onbelangrijk, maar de laatste weken klasseer ik me beter en wordt dit dus een klassement om op te letten. Ik hoop hoog te kunnen eindigen.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof? “Yves Lampaert, een hele vriendelijke gast die met zijn voeten op de grond blijft.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “De enige knappe dame waarmee ik een fietstocht wil maken is mijn vriendin Alice Van Reybrouck.”