WestSprinter van de week: Gerben Dewinter

Gerben Dewinter.©GINO COGHE Foto Coghe
Gerben Dewinter.©GINO COGHE Foto Coghe
Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

Tweedejaarsjunior Gerben Dewinter won afgelopen weekend een wedstrijd in Orroir, net over de taalgrens.

Was je zege terecht?

“Dat denk ik wel. In de derde ronde ben ik er vandoor gegaan en ik heb meer dan de helft van de koers alleen gereden. Pas bij het ingaan van de slotronde kwam er een viertal aansluiten. Daarbij zaten drie Nederlanders en die speelden het spel slim door om beurten aan te vallen. Maar ik kon hen telkens goed opvangen en op de laatste beklimming van de Kluisberg kon ik ze zelfs achterlaten. Op de meet had ik 20 seconden voorsprong, dus volgens mij was mijn overwinning zeker verdiend.”

Is dit de beste Gerben ooit?

“Ik zal er alleszins niet ver af zitten. Als tweedejaarsnieuweling reed ik ook sterk, maar ik ben nu natuurlijk twee jaartjes ouder. Ik ga proberen om deze conditie zo lang mogelijk vast te houden en misschien kan ik nog een tikkeltje verbeteren. Maar het is niet omdat je in topvorm bent, dat je ook de koers zal winnen natuurlijk.”

Wie wint WestSprint dit jaar volgens jou?

“Ik tip op Alec Segaert, mijn ploegmaat. Het seizoen is amper een maand bezig en hij heeft al verschillende koersen gewonnen. Alec is een ontzettend sterke renner en hij maakte een grote kans om WestSprint te winnen. Zelf zou ik graag bij de eerste 15 eindigen zodat ik eind dit jaar naar de huldiging mag.”

Wie wint de Tour?

“Pogacar. Hij heeft nu al een grote voorsprong en als je ziet hoe hij aan het rijden is… Dat is bijna niet normaal.”

Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken?

“Mijn vriendin Sarah. ( lacht ) Cecilie Uttrup Ludwig, profrenster bij FDJ, ziet er mij ook wel een heel sympathieke dame uit. En ze geeft fantastische interviews. Ik denk dat je sowieso iets meemaakt wanneer je met haar pad bent.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.