WestSprinter van de Week: Diel Vergote

Diel Vergote haalde het in Ichtegem in de sprint van Michiel Nuytten. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

De 14-jarige Diel Vergote heeft de overstap naar de nieuwelingen vlot verteerd. Na zijn vijfde plaats in Rijkevorsel behaalde de Meulebekenaar van de Tieltse Renners zondag in Ichtegem zijn eerste zege van het seizoen.

1. Was je overwinning in Ichtegem terecht? “Ik denk niet dat ik de overwinning gestolen heb. Ik heb van bij de start resoluut voor de aanval gekozen. In de tweede ronde waren we met vier renners voorop. Eén probleem: er zaten drie jongens van CT Luc Wallays-JRR bij… Maar na een nieuwe aanval bleven we met twee over en reden we goed samen. Op 200 meter van de streep ben ik voluit gegaan vanop de kop en was de eerste zege een feit.”

2. Had je verwacht dat je de overstap zo vlot zou verteren? “Helemaal niet, maar de overstap valt goed mee. Specifieke doelen heb ik niet, alleen de Memorial Igor Decraene op zondag 16 juli staat met stip genoteerd. De rest is als eerstejaars mooi meegenomen.”

3. Heb je hoge verwachtingen in WestSprint? “Niet echt, want de tegenstand is enorm sterk bij de nieuwelingen…”

4. Wie is jouw favoriete West-Vlaamse profrenner? “Yves Lampaert, de peter van de Tieltse Renners.”

5. Met welke knappe vrouw zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Met mijn vriendin Pauline De Wulf uiteraard.” (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier