WestSprinter van de Week: Benjamin Verraes

Benjamin Verraes. (foto Bart) © VDB
Stijn Moerman

Benjamin Verraes woont niet meer in West-Vlaanderen, maar blijft sterk presteren. De ex-prof uit Moortsele won nu de Beker van België-manche in Momignies.

1. Was je zege in Momignies terecht?

“Ik denk het wel. Het was een zware koers met 1.400 hoogtemeters. Bovendien stond er veel wind en begon het in de finale ook nog eens te regenen. Het was raar koersen, met enkele ploegen die vooral bezig waren met de eindstand van de Beker van België. Soms werd er plots enorm gekoerst en op andere momenten lag alles stil. Door toedoen van Pauwels Sauzen en Dovy Keukens draaide de koers uit op een sprint. Ricky Rosseel bracht mij perfect naar vcoren en in de slotkilometer kon ik mijn wagonnetje bij de trein van Jelle Mannaerts aanpikken. Na twee tweede plaatsen was het mooi om eindelijk te winnen in de Beker van België.”

2. Zou jij nog je plaats in het profpeloton hebben?

(lacht) “Die vraag stellen ze me elk jaar. Wat moet ik daarop zeggen? Ik denk van wel. In Izegem werd ik bijvoorbeeld vierde na drie renners die naar het WK mogen. Dat zegt wel iets. Mijn carrière kon er anders uitgezien hebben, maar ik heb er me bij neergelegd. Ik amuseer me enorm en kon het perfect combineren met mijn job als regional account manager bij Haribo. En het profleven is ook niet altijd rozengeur en maneschijn.”

3. Zou je achteraf gezien bepaalde zaken anders aangepakt hebben?

“Ik zou vroeger begonnen zijn met koersen. Ik heb echter lang een njet gekregen van thuis uit. Na een paar koersen bij de juniores reed ik pas mijn eerste echte seizoen als eerstejaarsbelofte. Ik ben uiteindelijk drie jaar prof geweest, maar wat zou er mogelijk geweest zijn als ik vroeger was beginnen te koersen? Soit, ik heb vier profkermiskoersen gewonnen en de Ronde van Vlaanderen kunnen rijden. Dat nemen ze me niet meer af.”

4. Hoe groot is je verbondenheid met West-Vlaanderen nog?

“Die wordt uiteraard almaar kleiner. Ik ben er nu al een tijdje weg en mijn oma uit Menen is vorige winter overleden. Maar mijn roots zal ik nooit vergeten. Het is altijd leuk om in West-Vlaanderen te zijn en te koersen.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken?

“Neem maar Margot Robbie, die blonde uit The Wolf of Wall Street.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.