WestSprinter van de week: Axel Vandamme

Axel Vandamme. © GINO COGHE Foto Coghe
Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

Tweedejaarsnieuweling Axel Vandamme werd zondag vierde in een manche van de Beker van België. Een paar weken geleden won hij nog twee keer in vier dagen.

Waren je zeges en ereplaats van de voorbije weken terecht?

Dat denk ik wel. In Kuurne reed ik samen met Brent Deltombe weg op vier ronden van het einde. We werkten goed samen en op het einde was ik de snelste van ons twee. In Moorslede-Slypskapelle een -gelijkaardig verhaal. Ongeveer halfweg koers ging ik ervan door met twee andere renners en kon ik het afmaken in de sprint. En in de Beker van België won ik de pelotonspurt om de vierde plaats. Ik heb niks gestolen.

Is dit de beste Axel ooit?

Volgens mij niet. Ik voel dat ik nog niet op mijn hoogste niveau zit. Ik heb nog wat overschot.

Wie wint WestSprint dit jaar volgens jou?

Ik zou heel graag zelf winnen. (knipoog) Gemakkelijk zal het natuurlijk niet worden, want er zijn een pak nieuwelingen goed bezig. Maar het moet zeker mogelijk zijn om hoog te eindigen, zeker als ik zo blijf doordoen. We hebben wel geluk dat Steffen De Schuyteneer, de Belgische kampioen, geen West-Vlaming is. Aan hem zou er weinig te doen zijn.

Zie je Cavendish nog zijn 35ste ritzege in de Tour pakken?

Hij heeft er al vier gewonnen deze Tour… Momenteel is hij gewoon de snelste van het pak en Parijs komt er nog aan. Ik zie hem dat record van Merckx wel breken.

Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken?

Oei, dat is een moeilijke vraag. (lacht) Ik zou het echt niet weten… Pas.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.