WestSprinter van de Week: Alex Vandenbulcke

Alex Vandenbulcke (r.) werd derde in Tielt, na winnaar Arnaud De Lie en Arno Waeyaert. (Foto Bart) © VDB
Stijn Moerman

Na een wekenlange nek-aan-nekrace heeft Alex Vandenbulcke (15) met het einde in zicht de leiding genomen in WestSprint bij de nieuwelingen. Met zijn derde plaats in de Keizer der Nieuwelingen in Tielt wipt de Izegemnaar over Mathias Vandenborre, die door zijn ploeg niet geselecteerd werd voor deze koers, naar de leiding met zeven punten voorsprong.

1. Was je derde plaats in de Keizer der Nieuwelingen terecht? “Mijn derde plaats was terecht, omdat ik drie ronden in de aanval gereden had en goed mijn werk gedaan had. Toen we teruggenomen werden, heb ik zelfs nog veel kop gedaan. Op zo’n 2,5 km van het einde heb ik nog eens gedemarreerd, maar we werden op 1 km van de meet teruggepakt en ik zat dus goed om te spurten.”

2. Was je tevreden om de leidersplaats in WestSprint te nemen of ontgoocheld omwille van de gemiste overwinning? “Ik was natuurlijk blij om die eerste plaats in WestSprint te nemen, maar ik was ook heel tevreden met mijn derde plaats, want ik ben immers niet echt een rasspurter. Die eerste plaats zou dus heel moeilijk geweest zijn.”

3. Had je niet liever na een rechtstreeks duel de leidersplaats van Mathias Vandenborre overgenomen? “Dat hoeft niet, want we hebben al vaak samen gereden en ik heb al een paar keer pech gehad, zoals vorige week in Jemeppe. Ik sloot er op 4 km van de meet aan bij de kopgroep, maar viel toen plat waardoor ik naast de punten greep. Zo liep Mathias weer uit, terwijl ik er dan normaal al voor had gestaan.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof? “Yves Lampaert, omdat hij heel goed is en nog altijd met de voetjes op de grond staat. Hij woont ook niet ver van mij en zijn ouders wonen bijna naast mijn oma en opa. En hij is ook de peter van onze ploeg.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Als het een wielrenster moet zijn, dan liefst van al Puck Moonen.”