WestSprinter van de week: Alec Segaert

Alec Segaert won onlangs de regionale wedstrijd in Vlamertinge. © VDB
Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

Tweedejaarsjunior Alec Segaert was afgelopen weekend de beste in de Internationale Oberösterreich-Juniorenrundfahrt. Segaert won de eerste rit én wist het eindklassement van deze driedaagse in Oostenrijk op zijn naam te schrijven.

1)Was je zege terecht?

Ik denk alleszins niet dat ik mijn zege gestolen heb. De eerste dag waren er verschillende ontsnappingspogingen, maar niemand bleef voorop. Uiteindelijk was ik de enige die daar wel in slaagde. Na een solo van een goede 20 km hield ik aan de meet 40 seconden over op de eerste achtervolgers. Vooraf werd ik trouwens bij de topfavorieten geplaatst op de instagrampagina van Cycling Talents, dus het was niet uit onwetendheid dat ze me liet rijden. (lacht) Ook in de tweede en derde etappe voelde ik me bij de beteren. Daarnaast werd ik ook nog eens bijgestaan door een fantastische ploeg. Toen ik in de laatste (en lastigste) rit materiaalpech kende op 17 km van de meet, kreeg ik meteen de fiets van een ploegmaat en kon ik rekenen op de anderen om me terug te brengen naar de kopgroep van 18. Er was even paniek, maar ik kon toch de eindwinst in de wacht slepen.

2) Is dit de beste Alec Segaert ooit?

Volgens mij wel. Ik merk dat ik elk jaar stappen zet en koersen als Herbeumont en de Juniorenrundfahrt win je niet als je niet in topvorm bent. Maar ik hoop wel dat ik, net zoals de voorbije jaren, doorheen het seizoen kan blijven groeien. Om zo in september en oktober op mijn allerbest te zijn. Dat zou goed uitkomen voor de kampioenschappen. (lacht)

3) Wie wint WestSprint dit jaar volgens jou?

Ik zou mijn overwinning van bij de nieuwelingen graag kunnen overdoen, maar met Michiel Lambrecht en Gaëtan Verleyen is de concurrentie zeker niet min.

4) Je bent zelf triatleet geweest. Pakken de Belgian Hammers (gemengde aflossingsploeg) dit weekend een medaille op de Spelen?

Ik heb vol spanning de wedstrijd van Marten Van Riel gevolgd en zag hem, verdienstelijk, net naast het podium vallen. Volgens mij had Jelle Geens, die er door een positieve coronatest helaas niet kon bijzijn, een nog grotere kans op een medaille. Het wedstrijdverloop van zondagnacht was perfect voor hem. Van Riel en Geens zullen, samen met Claire Michel en Valerie Barthelemy, in topvorm aan de start van de mixed relay verschijnen, maar ik vrees toch dat toplanden zoals Frankrijk, Australië, de VS en Groot-Brittannië, een maatje te sterk zullen zijn. Maar misschien zit een top 5 er wel in, wat ook al fantastisch zou zijn.

5) Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken?

Cecilie Uttrup Ludwig. Naar mijn mening is er niemand die meer enthousiasme uitstraalt op de fiets dan zijn. Ik hoop dat ze snel eens een grote wedstrijd wint en dan kijk ik al uit naar haar interview achteraf. Bovendien is het ook nog eens een knappe dame. Een fietstochtje met haar zou ik dus zeker zien zitten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.