WestSprinter van de Week (3): Sander Inion

Stijn Moerman

Nieuweling Sander Inion (15) won afgelopen weekend in Sint-Maria-Lierde. Knap, want de Assebroeknaar van Zannata-Galloo Team koerst pas sinds juni vorig jaar.

1. Was je zege terecht? “Ik vond van wel. In het begin heb ik misschien niet actief meegekoerst, maar op het einde deed ik zeker mijn deel van het werk. Op de beklimming heb ik het tempo gemaakt om het gaatje op de twee achtervolgers van leider Wout Remmerie te dichten en op de laatste beklimming ben ik vol gegaan en ging ik nog op en over Wout.”

2. Had je dit verwacht? “Ik wist dat de conditie goed was – op stage reed ik goed bergop – maar ik had niet verwacht om mijn eerste koers van het seizoen meteen te winnen. Bovendien koers ik nog maar sinds juni vorig jaar. Daarvoor heb ik voetbal gespeeld, tot ik mijn enkel brak. Op die manier ben ik in de koers terecht gekomen. Mijn eerste koers, in Meulebeke, kon ik meteen uitrijden en de week erop werd ik al achtste in Zedelgem. Een leuke verrassing.”

3. Wat verwacht je van je toekomst als wielrenner? “Dit seizoen wil ik vooral ervaring opdoen en meer koersinzicht verkrijgen. Ik hoopte ergens wel op een zege, maar zeker niet zo snel. Welk type ik ben? Een voor het voorjaar; voor de harde koersen met korte (kassei)klimmetjes.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof? “Yves Lampaert, voor zijn manier van koersen en de macht die hij uitstraalt met zijn Belgische trui om de schouders.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Puck Moonen. Ze is niet alleen knap, maar ze kan ook met een fiets rijden.”