WestSprinter van de Week (2): Marith Vanhove

Marith Vanhove. (foto WO)
Stijn Moerman

Marith Vanhove (16) begon haar wegseizoen met een overwinning in Heule en bezorgde zichzelf zo een gepast verjaardagscadeau.

1. Was je zege in Heule terecht?

“Het was een lastige koersen met de hevige wind. En vooral gevaarlijk. Ik heb een paar keer een slag in mijn wielen gekregen, maar gelukkig ben ik recht gebleven. Het is leuk om zo te starten, zeker omdat ik de donderdag ervoor jarig was.”

2. Kun jij WestSprint dit jaar verliezen?

“Ik hoop het alvast opnieuw te winnen. Het is immers een mooi klassement dat de regelmaat beloont. Ik hoop er dus opnieuw voor in aanmerking te komen. Wie mijn concurrenten zullen worden, weet ik nog niet. Maar ik verwacht dezelfde als vorig seizoen: Julie Hendrickx en Emke De Keyser.”

3. Wanneer ga je na afloop van 2019 tevreden zijn?

“Ik wil mijn Belgische titel op de weg te verlengen en ook op het BK tijdrijden hoop ik op een goede prestatie. Het parcours zou me dit jaar iets beter moeten liggen. Daarnaast hoop ik op een selectie voor de EYOF in het Azerbeidjaanse Bakoe.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof?

“Yves Lampaert! Het is machtig om hem bezig te zien. Hopelijk kan hij zich opnieuw in de kijker rijden en krijgen we enkele grappige interviews te zien.”

5. Met welke knappe man zou je wel eens een fietstochtje willen maken?

“Met mijn vriend Nicolas Wernimont. Hij is tweevoudig Europees kampioen op de piste en ik heb al heel veel van hem bijgeleerd.” (SM)