WestSprinter van de Week (1): Thibo Germonprez

(foto Gino Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Vorige week zaterdag betekende het officiële debuut van Thibo Germonprez (14) bij de nieuwelingen. De Zwevegemnaar stelde niet teleur en won meteen.

1. Was je zege in Dottenijs terecht?

“Ik denk het wel, want ik heb van bij de start mee de koers gemaakt. Uiteindelijk trokken we met 16 renners naar de streep en heb ik in de sprint vrij eenvoudig de klus kunnen klaren. Ik had het niet verwacht, want de rest was veel groter dan ik. Ergens had ik wel gehoopt om dit seizoen al een overwinning te kunnen boeken, maar zo vroeg op het seizoen…”

2. Je staat meteen goed geplaatst in WestSprint. Ben je al bezig met het regelmatigheidsklassement van deze krant?

“Ik lig er niet echt wakker van. Het is immers nog veel te vroeg op het seizoen. Ik ga gewoon overal mijn best doen en dan zie ik op het einde van het wielerjaar wel op welke plaats ik uiteindelijk sta.”

3. Wie zal volgens jou dit jaar WestSprint winnen?

“Alec Segaert wordt de te kloppen man voor de eindzege in WestSprint. Hij is nog heel wat beter dan ik. Blijkbaar was hij zaterdag in Staden enorm sterk.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof?

“Het wielrennen volg ik op de voet, maar ik heb niet echt een voorkeur voor een bepaalde renner. Ook niet internationaal. De beste in koers verdient het om de wedstrijd te winnen.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken?

“Ik heb geen idee… Misschien Puck Moonen? Dat is wel nog een knappe madam om eens een toertje mee te gaan rijden.” (SM)