West-Vlaanderen vaardigt selectie naar Gent-Wevelgem voor beloften en juniores af

© VDB
Tom Vandenbussche

Op zondag 26 maart vormen Wevelgem, Ieper en Boezinge het epicentrum van een dagje West-Vlaams wielrennen pur sang. Naast Gent-Wevelgem voor heren en dames zijn er ook tal van belangrijke afspraken voor de jeugd, met onder meer de Kattekoers voor beloften en de GP Noyelle voor juniores, beiden in Ieper en sinds vorig jaar onderdeel van de Nations Cup. Naast een nationale selectie mag onze provincie een eigen West-Vlaamse ploeg afvaardigen.

Bij de beloften maken Stan Dewulf (Stavele), Aaron Verwilst (Ruiselede) en Jordi Warlop (Diksmuide) zoals verwacht deel uit van de nationale selectie van bondscoach Jean-Pierre Dubois. De drie deden vorig jaar al de nodige ervaring op het allerhoogste niveau op en mogen zich nu voor de eerste keer dit jaar voor eigen volk proberen te bewijzen, belangrijk met het oog op een eventuele selectie voor de Ronde van Vlaanderen twee weken later.

Kristof Vercouillie, ploegleider bij Dovy Keukens-FCC, leidt de West-Vlaamse ploeg en koos daarvoor volgende renners: Berre Delesie (Oostkamp), Torsten Demeyere (Kaster), Maxime De Poorter (Zillebeke), Michiel Stockman (Waregem), Arne Verfaillie (Zerkegem) en LounesVerschaeve (Koolskamp). Reserven van dienst zijn Jordy Boutté (Wijtschate), Dennis Delmotte (Werken) en BjarneVanacker (Torhout).

Vito Braet voor grote debuut

Vito Braet (Zwevezele, Forte Young CT) en Wesley Vercamst (Waregem, Acrog-Balen BC) verdedigen onder aanvoering van bondscoach Carlo Bomans de West-Vlaamse eer bij de juniores. Voor eerstgenoemde, in 2016 nog eindlaureaat in WestSprint voor nieuwelingen, wordt het zijn debuut op het allerhoogste niveau als junior. Vercamst daarentegen was twaalf maanden als eerstejaars al van de partij in de Nations Cup-manche in eigen provincie.

West-Vlaanderen vaardigt selectie naar Gent-Wevelgem voor beloften en juniores af
© VDB

De provinciale selectie onder aanvoering van Walter Vergote bestaat uit volgende renners: Jarne Loeys (Oostkerke, Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT), Greg Luyssen (Izenberge, CT Spider King-EFC-L&R-Trek), Thomas Vansteelandt (Gits, CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare), Thibaut Dochy (Sint-Eloois-Winkel, Acrog-Balen BC), Aaron Stockx (Torhout, Forte Young CT) en Henri Vandenabeele (Dentergem, Tieltse Renners).

Reserven van dienst zijn Mauro Cappelle (Meulebeke, Tieltse Renners), Jarne Jacques (Zillebeke, Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT) en Mauri Vansevenant (Eernegem, CT Spider King-EFC-L&R-Trek).

Ook Shari Bossuyt in nationale selectie

Belgisch kampioene tijdrijden Shari Bossuyt (Bellegem) rijdt komende zondag met het opleidingsteam van Lares-Waowdeals de Piccolo Trofeo Alfredo Binda in Noord-Italië en zal zeven dagen erna ook van de partij zijn in Gent-Wevelgem voor dames juniores.

Sharikopie-min.png

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier