Vreemde eend Lucas Eamon wint bij EZC in Marke en solliciteert zo bij Vaughters

In Marke bleef Lucas (Franck) Eamon Steven Caethoven en David Geldhof met twee seconden voor. De 26-jarige Amerikaan stond dicht bij een profcontract, en probeert zich via een alternatief circuit in het oog te rijden bij pro-continentale of proploegen.

© Foto Coghe

Eamon, waarvan het onduidelijk is of zijn voornaam nu Lucas of Franck is, bleef in Marke Steven Caethoven en David Geldhof voor. Lucas (Frank) Eamon rijdt al het hele seizoen in het truitje van Shifting Gears, nadat de Amerikaan met een omweg via Delta Cycling Rotterdam in het Belgische elite-zonder-contractcircuit terechtkwam. De wedstrijd in Marke is al de achtste overwinning van het seizoen voor de 26-jarige Eamon.

Het is een speciale verschijning in de Vlaamse EZC-koersen, maar koersen, dat kan hij wel. Zijn recente prestaties zijn ook de mede-Amerikanen niet ontgaan. Zo hoopt een vriend van Eamon dat Jonathan Vaughters, de ploegbaas van EF Education First, de prestaties van Eamon in West-Vlaanderen opmerkt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

https://twitter.com/ClayMurfet/status/1165337806291558401Clay Murfethttps://twitter.com/ClayMurfet
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

In juni viel de Amerikaan ook al op toen hij na materiaalpech besloot om zonder fiets naar de meet te lopen. Hij daagde toen Chris Froome uit voor een wedstrijdje lopen, aangezien die in het verleden ook al al lopend de finishlijn is gepasseerd.

https://twitter.com/Eamon_Lucas/status/1137109827036094464Eamon Lucashttps://twitter.com/Eamon_Lucas
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Top 10 van de EZC-koers in Marke

1. Franck (Lucas) Eamon

2. Steven Caethoven + 0.02

3. David Geldhof

4. Wouter Verhulst

5. Maxime Blampain

6. Anthony Debuy

7. Kevin Neirynck

8. Pieter Ververken

9. Mats Vanluchene + 0.10

10. Florent Breye + 0.30

Hier vind je de volledige uitslag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.