Voorzitter Pierre Buyse blikt tevreden terug op seizoen van de Molenspurters

MArith Vanhove werd dit jaar Belgisch kampioen bij de nieuwelingen. Ze blijft haar team trouw. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Het seizoen zit erop en dan is het tijd om de balans op te maken. Bij de Molenspurters Meulebeke blikt met alvast tevreden terug. “Met Marith Vanhove hebben we de Belgische kampioene bij de nieuwelingen in huis en ook bij de jongens staken heel wat renners hun neus aan het venster”, aldus voorzitter Pierre Buyse.

Met twee tromboses en het verlies van zijn vrouw was het voor Pierre Buyse zelf een bewogen jaar, maar de voorzitter vond troost in het wielrennen en blijft enthousiast verder werken. “Het gaat opnieuw de goede kant uit met mij”, zegt Pierre Buyse. “Ik heb het heel zwaar gehad, maar nu zie ik het weer helemaal zitten. Volgend jaar bestaan de Molenspurters Meulebeke 40 jaar en ik hoop binnen tien jaar nog het koninklijke jaar mee te kunnen maken ook. We hebben alvast een fantastisch bestuur bij de club. Ik heb het voorbije jaar enorm veel steun aan hen gehad.”

Veel inzet

Op sportief vlak blikt Pierre Buyse tevreden terug op het voorbije seizoen. “Met Marith Vanhove hebben we de Belgische kampioenen bij de dames nieuwelingen in onze rangen. Dat is heel mooi voor onze club. Daarnaast staken er bij de jongens in die categorie ook heel wat renners hun neus aan het venster, waar we volgend seizoen zeker iets van zullen horen. Onze juniores hebben niet echt potten gebroken, maar ze toonden enorm veel inzet en dat stemt me tevreden. Bij de beloften was de spoeling dun, maar daar komt volgend seizoen verandering in. We hebben al een zevental nieuwe jongens aangetrokken en willen daar een kern van zo’n 20 renners hebben, waaronder ook enkele elite zonder contract.”

“Bij de beloften was de spoeling dun, maar daar komt volgend seizoen verandering in”

Voorzitter Pierre Buyse blikt tevreden terug op seizoen van de Molenspurters
© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

“Als opleidingsploeg zullen we uiteraard opnieuw enkele renners verliezen. Voorlopig hebben alleen Maxim Cappelle en mijn kleinzoon Aäron Vervaeke laten weten dat ze vertrekken. Spijtig, want ik heb niet het gevoel dat ze ons verlaten voor betere ploegen. Maar bij hun nieuwe teams krijgen ze materiaal en bij ons niet. Hier is iedereen gelijk voor de wet. Het is wel heel plezant dat Marith Vanhove heeft laten weten dat ze blijft. Ze kan hier koersen zonder druk en doen en laten wat ze wil. En we proberen haar daarin – net als alle andere renners bij de club – zo goed mogelijk te steunen en alle kansen te geven. Daarom zijn we ook aan het kijken om ons entourage wat uit te breiden, zodat de renners nog beter begeleid worden. En we zullen volgend seizoen in alle categorieën ook deelnemen aan de Beker van België. Op die manier kunnen we onze renners een mooie en leerrijk programma aanbieden.” (SM)