Victor Vercouillie op stage bij Black Spoke Pro Cycling: “Mooie kans om ervaring op te doen bij de profs”

Victor Vercouillie: “Ik denk dat ik mag zeggen dat ik een grote stap voorwaarts gezet heb dit seizoen, zeker ook in het tijdrijden.” (foto RRK)
Redactie KW

Victor Vercouillie mag tot het einde van het seizoen op stage bij Black Spoke Pro Cycling. De West-Vlaamse vicekampioen bij de beloften kan dus proeven van een aantal grotere koersen, waarin hij in de eerste plaats extra ervaring kan opdoen. Voor volgend seizoen heeft hij alvast een plekje gevonden bij het continentale Circus-ReUz-Technord, waarmee hij nog een stapje hoger kan zetten dan dit jaar.

De pion van EFC-L&R-Van Mossel wist dit jaar al vier zegestreepjes achter zijn naam te zetten: Wakken, Ardooie, het West-Vlaams kampioenschap tijdrijden en de tijdrit in het Internationaal Beloftenweekend – daar wist hij overigens ook de derde stek in het algemene klassement mee veilig te stellen. Daarnaast verzamelde hij ook een handvol ereplaatsen: 2de op het West-Vlaams kampioenschap, 3de op het Belgisch kampioenschap tijdrijden en nog een aantal podium- en toptienplaatsen. Met dit alles op zak krijgt hij nu de kans om stagiair te worden bij het profteam Black Spoke Pro Cycling van Franky Van Haesebroucke. “Vorig jaar had Franky het ook al eens gevraagd, maar dat is dan uiteindelijk niet doorgegaan. Dit jaar vroeg hij het opnieuw, en ik heb natuurlijk toegezegd. Zo’n mooie kans om ervaring op te doen bij de profs, zonder druk, en tegelijk ook de conditie nog op te krikken, dat kan je niet laten schieten, hé.” Ondertussen heeft de derdejaarsbelofte al de Tour of Leuven en de Druivenkoers gereden, binnenkort volgen er nog enkele profwedstrijden. Voor de volledigheid, in alle andere wedstrijden blijft Victor gewoon in het shirt van EFC-L&R-Van Mossel rijden.

Stap vooruit

Zijn eerste twee beloftenjaren maakte de 20-jarige sportman deel uit van het Dovy Keukens – FCC clubteam, dit jaar kon hij met de overstap naar EFC-L&R-Van Mossel een stap hoger zetten. “Ik denk dat ik mag zeggen dat ik een grote stap voorwaarts gezet heb dit seizoen, zeker ook in het tijdrijden. Voor volgend jaar heb ik een plekje in een team dat nog een niveau hoger koerst – Circus-ReUz-Technord. Ik hoop zo nog beter te worden. Als dat lukt, zou het een droom zijn om door te stromen naar de profs, maar dat is geen must. Begrijp me niet verkeerd, ik wil alle kansen grijpen die ik krijg, maar ik zal niet terneergeslagen zijn, mocht er geen profcarrière inzitten”, verklaart hij. Er wacht Victor alleszins nog een drukke periode. Zaterdag rijdt hij de Omloop Mandel-Leie-Schelde, volgende week donderdag tot en met zaterdag de driedaagse Flanders Tomorrow Tour, en op zondag de Memorial Igor Decraene tijdrit in Waregem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier