De 15-jarige Victor Vercouillie haalde seizoenen lang een mooi niveau als linker- en rechteraanvaller bij SK Beveren-Leie. "Maar begin januari besloot ik mijn kans te wagen in het peloton", zegt de leerling houttechnieken aan het VTI in Waregem. "Voordien pikte ik nu en dan al eens een toertocht op de mountainbike mee. Zo kreeg ik de smaak te pakken. Veel had ik wel nog niet getraind toen ik in februari mijn opwachting maakte op het clubkampioenschap in Meulebeke. Ik voelde me goed, maar werd afgeremd door een valpartij. In Heestert deed ik het al voortreffelijk. Ik mag niet klagen over mijn debuut. De aanpassing verloopt vlot. Voetbal en wielrennen zijn compleet andere sporten, maar het gaat zeker de goede richting uit."

"Ik ben zeker geen spurter. Geef mij maar een omloop met hoogtemeters"

"Ondertussen kan ik mezelf al een beetje inschatten als renner. Ik ben zeker geen spurter. Geef mij maar een omloop met hoogtemeters. Tijdrijden en klimmen zullen me het best liggen. Eigenlijk ben ik hetzelfde type renner als mijn vader Kristof. De komende weken en maanden wil ik zo veel mogelijk ervaring opdoen. In enkele wedstrijden presteerde ik al goed. In Ledegem (waar hij negende werd, red.) bijvoorbeeld kon ik voortdurend op de voorposten koersen. Ik werkte ook al de manche van de Topcompetitie in Vorselaar af. Daar voelde ik me echt goed. Maar de wedstrijd eindigde op een massaspurt, waardoor ik uiteindelijk geen mooie uitslag kon voorleggen."

Zijn beste prestatie leverde Vercouillie zaterdag in Wakken. Van start tot aankomst keek hij op geen inspanning. "Ik wilde daar goed voor de dag komen, omdat mijn opa er woont. Ik was diverse keren in de aanval en tekende uiteindelijk ook present in de beslissende vlucht met zeven. Ik werd dan zesde in de sprint. Mijn beste uitslag tot nu toe. Dat is alleszins een opsteker voor mij."

Met vader als trainer

"Ja, ik leg mezelf wel wat druk op", vervolgt de 12de van het provinciaal kampioenschap in Adinkerke. "Al overdrijf ik zeker niet. Ik besef dat ik nog ervaring mis. Gelukkig kan ik terugvallen op mijn vader. Hij stelt mijn oefenschema's op. Als gewezen renner en ploegleider heeft hij een pak ervaring. Onze samenwerking verloopt goed. En ja, hij ziet het graag gebeuren dat ik het probeer als renner. Hij volgde me ook toen ik voetbalde, maar zelf had hij nooit gevoetbald. Wielrennen is en blijft zijn sport."

"Mijn pa ziet het graag gebeuren dat ik het probeer als renner. Wielrennen is en blijft zijn sport"

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

"Tijdens de examenperiode zal ik blijven trainen, maar ik zal wel gedurende twee weekends niet koersen. In de zomervakantie zal ik voldoende tijd hebben om mijn grenzen af te tasten. Ik kan met Onder Ons Parike een mooi programma afwerken. Het was mijn vriend Marlo Galle die veel positiefs vertelde over mijn Oost-Vlaamse club. Ik ben daar goed terechtgekomen. Ik kijk echt al uit naar de zomerperiode", besluit Victor Vercouillie. (MVH)

De 15-jarige Victor Vercouillie haalde seizoenen lang een mooi niveau als linker- en rechteraanvaller bij SK Beveren-Leie. "Maar begin januari besloot ik mijn kans te wagen in het peloton", zegt de leerling houttechnieken aan het VTI in Waregem. "Voordien pikte ik nu en dan al eens een toertocht op de mountainbike mee. Zo kreeg ik de smaak te pakken. Veel had ik wel nog niet getraind toen ik in februari mijn opwachting maakte op het clubkampioenschap in Meulebeke. Ik voelde me goed, maar werd afgeremd door een valpartij. In Heestert deed ik het al voortreffelijk. Ik mag niet klagen over mijn debuut. De aanpassing verloopt vlot. Voetbal en wielrennen zijn compleet andere sporten, maar het gaat zeker de goede richting uit.""Ondertussen kan ik mezelf al een beetje inschatten als renner. Ik ben zeker geen spurter. Geef mij maar een omloop met hoogtemeters. Tijdrijden en klimmen zullen me het best liggen. Eigenlijk ben ik hetzelfde type renner als mijn vader Kristof. De komende weken en maanden wil ik zo veel mogelijk ervaring opdoen. In enkele wedstrijden presteerde ik al goed. In Ledegem (waar hij negende werd, red.) bijvoorbeeld kon ik voortdurend op de voorposten koersen. Ik werkte ook al de manche van de Topcompetitie in Vorselaar af. Daar voelde ik me echt goed. Maar de wedstrijd eindigde op een massaspurt, waardoor ik uiteindelijk geen mooie uitslag kon voorleggen."Zijn beste prestatie leverde Vercouillie zaterdag in Wakken. Van start tot aankomst keek hij op geen inspanning. "Ik wilde daar goed voor de dag komen, omdat mijn opa er woont. Ik was diverse keren in de aanval en tekende uiteindelijk ook present in de beslissende vlucht met zeven. Ik werd dan zesde in de sprint. Mijn beste uitslag tot nu toe. Dat is alleszins een opsteker voor mij.""Ja, ik leg mezelf wel wat druk op", vervolgt de 12de van het provinciaal kampioenschap in Adinkerke. "Al overdrijf ik zeker niet. Ik besef dat ik nog ervaring mis. Gelukkig kan ik terugvallen op mijn vader. Hij stelt mijn oefenschema's op. Als gewezen renner en ploegleider heeft hij een pak ervaring. Onze samenwerking verloopt goed. En ja, hij ziet het graag gebeuren dat ik het probeer als renner. Hij volgde me ook toen ik voetbalde, maar zelf had hij nooit gevoetbald. Wielrennen is en blijft zijn sport.""Tijdens de examenperiode zal ik blijven trainen, maar ik zal wel gedurende twee weekends niet koersen. In de zomervakantie zal ik voldoende tijd hebben om mijn grenzen af te tasten. Ik kan met Onder Ons Parike een mooi programma afwerken. Het was mijn vriend Marlo Galle die veel positiefs vertelde over mijn Oost-Vlaamse club. Ik ben daar goed terechtgekomen. Ik kijk echt al uit naar de zomerperiode", besluit Victor Vercouillie. (MVH)