Victor Delbarge wil in zijn thuiskoers in stijl afsluiten

Victor Delbarge kon zich afgelopen seizoen enkele keren in positieve zin laten opmerken. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Nog één keer knallen op de weg en dan de focus verschuiven naar het crossseizoen. Dat is het plan van Victor Delbarge. De nieuweling mag afsluiten op een mooie manier, want met de kermiskoers van Kortemark van zaterdag krijgt hij een echte thuiswedstrijd voorgeschoteld. Redenen genoeg om er nog een laatste keer vol tegenaan te gaan.

Victor Delbarge is één van de nieuwelingen die de weg en het veld zo goed mogelijk proberen te combineren. En tot nu toe is dat vrij aardig gelukt. Zelf blikt de Kortemarkenaar alleszins met een positief gevoel terug op zijn wegseizoen, dat bijna is afgelopen. “Ik ben zeker tevreden met mijn prestaties van de afgelopen maanden”, knikt Victor. “Alleen jammer dat mijn kampioenschappen een beetje tegenvielen. Zowel op het Vlaams als op het provinciaal kampioenschap kwam ik namelijk ten val, net twee wedstrijden waarin ik echt top wou zijn. Dan krijg je de indruk dat het niet mag zijn, maar pech hoort nu éénmaal bij de koers. In de andere koersen was ik wel telkens op de afspraak.”

Of ik mezelf meer als een crosser zie? Moeilijk te zeggen. Ik doe beide disciplines graag en wil ze dan ook zolang mogelijk blijven combineren

En dat was de 14-jarige nieuweling ook afgelopen zaterdag, toen hij in Kortemark-Edewalle naar een 29ste plaats reed. “Eigenlijk was dat ook al een halve thuiskoers”, lacht Delbarge. “Voor eigen volk wou ik me graag laten opmerken en daar ben ik wel in geslaagd. De uitslag vind ik niet denderend, maar dat was eerder bijzaak. Al zou ik het morgen graag omgekeerd aanpakken. Dan zal ik me iets rustiger houden in de hoop hoog te kunnen eindigen. Zo kan ik mijn wegseizoen op een mooie manier afsluiten.”

Zege in B-cross

Veel rusten zal er wel niet inzitten voor de renner van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare, want over enkele weken duikt hij alweer het veld in. “Lang stil liggen is inderdaad geen optie”, knikt Victor. “Maar erg vind ik dat niet, want ik kijk al een tijdje uit naar de start van het veldritseizoen. Of ik mezelf meer als een crosser zie? Moeilijk te zeggen. Ik doe beide disciplines graag en wil ze dan ook zolang mogelijk blijven combineren. Vorig jaar is dat me alleszins goed gelukt. Toen kon ik als eerstejaarsnieuweling een paar podiumplaatsen behalen, dus nu zou ik graag een tikkeltje beter doen. Eens winnen zou fantastisch zijn en ik denk wel dat het erin zit. Zeker in de B-crossen moet ik de beteren kunnen volgen. Ik kijk daarvoor vooral naar de iets zwaardere omlopen met veel modder. En ook het drieluik Koekelare-Zarren-Lichtervelde, drie wedstrijden in mijn streek waar ik vroeger al goed was, heb ik al aangevinkt. Maar eerst: nog één keer knallen in Kortemark!” besluit de leerling LO en Sport aan het SiVi in Torhout.

Zaterdag 24 augustus. Organisatie: Hand in Hand Kortemark. Start om 15 uur, aankomst om 17 uur. Prijsdeling in ‘t Sportkafeeke. Parcours (61,2 km of 12 ronden): Hospitaalstraat, Ichtegemstraat, Markhovestraat, Koekelarestraat, Pereboomstraat, Waterhoenstraat, Sneppestraat, Handzamestraat, Hospitaalstraat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.