Vanomobil MTB Cycling Team uit Deerlijk met bredere vleugels aan de start van het seizoen

Vanomobil MTB Cycling Team is uitgegroeid tot een van de grootste mountainbiketeams van het land. © foto MV
Redactie KW

De ploegvoorstelling van Vanomobil MTB Cycling Team wordt elk jaar grootser. Steeds meer aangesloten leden/renners en een perfecte organisatie in de lokalen van de hoofdsponsor Vanomobil aan de E17 in Deerlijk.

De club ontstond in 2006 en kreeg meteen Vanomobil als hoofdsponsor. De firma verhuisde twee jaar geleden van Wevelgem naar Deerlijk en uiteraard volgde het team. Coördinator Raf Polfliet: “Wij gaan er elk jaar op vooruit, zowel in de breedte van de club als in de kwaliteit en de uitslagen van onze renners. Ons team heeft een positieve uitstraling en er heerst een goede sfeer. Dat willen wij zeker behouden. Hier bij Vanomobil hebben wij onze roots en zijn we heel welkom voor de voorstelling. En trouwens ook voor de sponsoring en de algemene ondersteuning.”

De club startte met acht renners en is nu één van de grootste mountainbiketeams van het land. “Wij tellen nu 42 renners die de zwart-rood-witte kleuren van het team zullen verdedigen, zowel bij de jeugd, de elites als de masters. Het algemeen gegeven dat het vrouwenwielrennen in de lift zit, weerspiegelt zich ook bij ons. Wij hebben vrouwen en kinderen die zich in het voorbije jaar tot kampioenen op Vlaams of provinciaal niveau gefietst hebben”, aldus Raf Polfliet.

Crossdebuut

“Of er nieuwtjes zijn in het team? Jazeker. Dit jaar zijn er voor het eerst renners die deelnemen aan het veldrijden en er zo voor zorgen dat het Vanomobil MTB heel het jaar in beeld komt. Onze renners zullen zich niet enkel laten gelden in de Belgische competitie, maar ook op internationale bodem en in een variatie aan buitenlandse wedstrijden”, besluit de coördinator.

In de grote groep vinden we onder meer de Vlaamse en provinciale kampioene bij de U15 Ilken Seynaeve, de provinciale kampioen nieuwelingen Nova Planckaert, de Antwerpse kampioen masters Peter Wuyts, de Vlaamse kampioen U23 Jason De Graeve en de Vlaamse kampioenen elite Jef Bertels en Sander Elen. Voor het nieuwe jaar wordt er ook uitgekeken naar de dames beloften Sara Beeckmans en Liene Meeusen. (MV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten