Twee op drie voor de Letse kampioen Tom Ustups in West-Vlaanderen Cycling Tour

Tweede ritoverwinning voor Tom Ustups. Zo verstevigt hij zijn gele trui. © VDB
Redactie KW

Net als tijdens de openingsrit toonde de Letse kampioen Toms Ustups zich veruit de snelste finisher van het peloton na afloop van de derde rit in Rekkem.

Een massaspurt, maar toch waren er weer tal van aanvalspogingen. Vooral die op twee ronden van het eind leek te zullen slagen toen een viertal tot 25 seconden voorsprong nam. Met Louis Daxelet, Thibaut Bernard en Tommi Hauteclair waren drie ploeggenoten van Crabbe-Toitures-CC Chevigny in de aanval betrokken. Leander Van Hauteghem was de vreemde eend in de bijt. Toch werd ook deze aanval tenietgedaan zodat het een massaspurt werd heel vlot gewonnen door Toms Ustups voor een sterk rijdende Wannes Dewulf en Jakov Beirlaen.

In de eerste ronde was er een valpartij aan de meet met Troy Timmermans en Jens Roose als voornaamste slachtoffers. Ook na de eindspurt kwamen de nummers één en twee nog ten val. Tom Ustups verbetert nog zijn algemene klassement en zijn vergroot ook zijn voorsprong voor de witte trui. Het groen en blauw (Combiné) blijven in handen van Wannes Dewulf en Milan Kuypers neemt het rood (ruches) over van Michiel Lambrecht.

Wannes Dewulf kwam na de aankomst ten val. Hij behoudt wel zijn groene trui.
Wannes Dewulf kwam na de aankomst ten val. Hij behoudt wel zijn groene trui.© VDB

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier