Tuur Deprez is nog ambitieus voor Lombardije

Tuur Deprez. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Tuur Deprez (22) wist zich dit seizoen geregeld te tonen en werd in Bredene zelfs West-Vlaams kampioen op de weg. Toch is de laatstejaarsbelofte niet echt tevreden. Hij had op meer gehoopt.

“Ik was dit jaar opnieuw wat sterker geworden, maar dat heeft zich helaas niet vertaald in resultaten, of toch niet in de mate waarop ik gehoopt had. Ik was wel veel in de aanval te zien en ben blij dat ik me heb kunnen tonen, maar dan was er altijd wel iets waardoor de uitslag wat tegenviel. In de tweede rit van de Giro del Friuli Venezia Giulia waren we bijvoorbeeld met tweeën al de hele dag in de aanval en vatten we de slotklim (14 km) aan met een voorsprong van drie minuten. Eigenlijk zou dat niet meer mogen misgaan, maar dat deed het toch. We werden bijgehaald door de toppers die achterop kwamen, ik moest tevreden zijn met een 22ste plaats. Al bij al niet slecht, maar het had zoveel mooier kunnen zijn. Vorige zaterdag was ik in de Zandberg Classic in Harelbeke ook mee met de kopgroep, tot ik lek reed en terug naar het peloton verwezen werd”, aldus Tuur.

“Vorig jaar mocht ik daar met een achtste plek naar huis, deze keer hoop ik op een topvijfplaats”

Natuurlijk mogen we ook de goede uitslagen niet vergeten. Tuur: “Ik behaalde een paar truien, iets waar iedere renner wel van droomt, dus daar mag ik natuurlijk wel tevreden over zijn. In de Vuelta al Bidasoa miste ik op een puntje na de bergtrui en in de Ronde van Oost-Vlaanderen mocht ik de tweede rit aanvatten met de rushestrui om m’n schouders. De mooiste trui pakte ik echter in Bredene, waardoor ik een heel seizoen met de West-Vlaamse kampioenentrui mocht rondfietsen. De belangrijkste koers die nu nog op mijn programma staat, is de Ronde van Lombardije volgend weekend. Vorig jaar mocht ik daar met een achtste plaats naar huis, deze keer hoop ik op een top 5-plaats. De conditie is goed, als het geluk nu ook nog eens aan mijn kant staat, dan moet zo’n mooie uitslag wel mogelijk zijn.”

Wat in 2019?

Voor volgend seizoen is het voor de renner van VL Technics-Experza-Abutriek nog wat koffiedik kijken. Het staat wel vast dat hij de beloftecategorie achter zich laat en elite zonder contract wordt. “Dat betekent dat er heel wat mooie koersen, zoals Luik-Bastenaken-Luik, de Triptyque des Monts et Châteaux en Ronde van Oost-Vlaanderen wegvallen. Jammer, maar dat hoort er nu eenmaal bij. De kans dat ik volgend seizoen bij de ploeg blijf (GM Recycling Team is de nieuwe naam, red.), is groot, maar wie weet biedt er zich nog een mooie opportuniteit aan. Daarnaast ben ik ook gestart met een avondopleiding tuinontwerp. Eventueel neem ik er ook een halftijdse job bij, maar dat ligt zeker nog niet vast.” (RRK)