Tristan Bruyneel uit Izegem wil zich in zijn tweede seizoen als belofte tonen

Tristan Bruyneel. © foto Coghe
Stijn Moerman

Tristan Bruyneel (19) kijkt reikhalzend uit naar de start van het seizoen. De Izegemnaar opent wel op zondag op het clubkampioenschap in Meulebeke, niet op zaterdag in het eigen Izegem. “Maar woensdag kan ik wel voor eigen volk koersen, als de benen het toelaten tenminste”, lacht de belofte van Dovy Keukens-FCC.

Vorig seizoen maakte Tristan zijn debuut bij de beloften. Door last aan de achillespees kon de Izegemnaar zich nooit helemaal doorzetten. “Ik had meer verwacht van mijn eerste seizoen bij de beloften”, knikt Tristan. “Ik sukkelde echter meteen met een overbelasting van mijn achillespees, waardoor ik de start van het seizoen in het water zag vallen. Na een maand stil te liggen en een resem kinebeurten mocht ik in mei eindelijk weer koersen. Maar in juni stonden dan al de examens voor de deur, waardoor ik nooit in mijn flow geraakte. Pas vanaf augustus was er beterschap. Mijn prestatie in de Beker van Belgiëmanche in Momignies was een opsteker met het oog op de winter. Ik voelde mij goed en kon de ploeg helpen.”

De Izegemnaar hoopt in zijn tweede seizoen veel beter voor de dag te komen. “Ik word nu begeleid door Jochen en voel me stukken beter. Het blijft wel opletten met mijn achillespees. Op stage in Spanje had ik er plots weer last van. Gelukkig was het de dag erop weer weg. Ik voel me goed, maar het is altijd die eerste koersen afwachten. Na dit weekend zullen we al iets wijzer zijn.”

Woensdag in Izegem?

Zondag begint Tristan zijn seizoen op het clubkampioenschap in Meulebeke. Geen opener in Izegem dus. “Spijtig, maar de ploeg koerst in Meulebeke. Woensdag is er echter opnieuw een wedstrijd in Izegem. Dan kan ik wel voor eigen volk koersen, (lacht) als de benen het toelaten tenminste. Het weer zal een bepalende rol spelen. Als er veel wind staat, zal het erop aankomen om mee te zijn met de eerste waaier. Zonder wind draait de koers waarschijnlijk uit op een massasprint en zal ik mijn ploegmaats proberen te helpen.”

“Mijn doelen? Het zou mooi zijn om al een paar keer top tien te rijden. Podium is misschien nog te hoog gegrepen. Ik kijk vooral uit naar de U23-koersen om mezelf eens te testen en ik rijd ook graag in de Ardennen. Uiteraard staat de profkoers in Izegem met stip in mijn agenda. Het is alvast kicken om voor eigen volk in zo’n uitzinnige sfeer te rijden”, besluit Tristan, die zijn broer Thiemen dit seizoen ziet debuteren als eerstejaarsnieuweling. “Hij heeft alvast meer talent dan ik.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier