Tristan Bruyneel rijdt donderdag voor eigen volk in Izegem Koers

Tristan Bruyneel. (foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Tristan Bruyneel (19) hoopt zijn eerste jaar als belofte in schoonheid af te sluiten. De Izegemnaar wil daarmee beginnen door een mooie prestatie neer te zetten in zijn thuiskoers. “Izegem Koers wordt sowieso een leuke dag.”

“Toen de organisatie mij belde om deel te nemen aan Izegem Koers, heb ik geen seconde moeten twijfelen”, lacht Tristan Bruyneel. “Ik kijk er immers al het hele jaar naar uit. Vroeger zag ik de renners van langs de zijkant passeren en nu zal ik zelf deel uitmaken van dat peloton. Het wordt sowieso een leuke dag, met heel wat bekend volk langs de weg. Mijn ma zal waarschijnlijk iedereen van de familie optrommelen om te komen kijken. De koers passeert op het einde van onze straat, ideaal dus. Wat ik ervan verwacht? Ik heb al de profkoers in Ruddervoorde mogen rijden en weet dus dat ik mij aan een stevig tempo mag verwachten. Hopelijk slaag ik er in Izegem wel in om de koers uit te rijden. Meer moet niet. Voor de zege zal ik niet meestrijden.”

Hopelijk slaag ik er in Izegem wel in om de koers uit te rijden. Meer moet niet. Voor de zege zal ik niet meestrijden

“Hopelijk kan ik in Izegem beginnen aan een mooi seizoenseinde, want tot nu toe bracht het wielerjaar nog niet wat ik ervan verwacht had. In het begin van het seizoen ben ik op de sukkel geweest met een achillespeesontsteking, waardoor ik een paar weken stilgelegen heb. Toen ik die achterstand weggewerkt had en eindelijk weer op dreef was, stonden de examens voor de deur. En de voorbije twee weekends heb ik ook niet gekoerst, omdat ik met een herexamen zat. Daar ben ik nu van af en hopelijk kan ik nog een mooi einde aan mijn debuutseizoen bij de beloften breien. Als ik de wedstrijden kan uitrijden en wat mee kan koersen, zal ik tevreden zijn. Aan een uitslag denk ik nog niet, al zou een toptienplaats wel leuk zijn”, aldus de student toegepaste architectuur aan Howest Brugge, die tijdens het schooljaar dagelijks met de trein pendelt.

Interclubs

“Het was een grote stap naar de beloften en het was wat wennen met de hogere studies, waardoor ik dit seizoen niet zoveel heb kunnen uitsteken in koers, maar ik hoop volgend jaar wel al mooie resultaten neer te zetten. Ik ben blij dat ik de kleuren van Dovy Keukens-FCC mocht verdedigen. Ik heb er mij het hele seizoen geamuseerd en mocht er zonder druk mijn weg zoeken. Na de interclub in Oudenburg mag ik van de ploeg waarschijnlijk ook starten in Kemmel. Leerrijke ervaringen met het oog op de toekomst.”