Torsten Demeyere houdt gemengde gevoelens over

Torsten Demeyere werd onder meer vierde op het PK tijdrijden. (Foto HD)
Redactie KW

Torsten Demeyere (20) kijkt met gemengde gevoelens terug op de afgelopen maanden. Eind mei werd de tweedejaarsbelofte uit Anzegem knap negende in de Sinksenkoers in Averbode. Wegens een organisatorische fout kon de hardrijder van Mysenlan-Spie-Douterloigne CT helaas niet starten in de Memorial Igor Decraene in Waregem op 9 september. Komende zaterdag start Torsten wel in de Zandberg Classic in Harelbeke.

“Mijn tweede jaar als belofte is niet echt verlopen zoals verwacht. De laatste maanden moest ik afrekenen met pech in de koersen die me liggen. Zo reed ik lek in de Internatie Reningelst. Toch ben ik iets sterker dan vorig seizoen. Dat merk ik aan de hoge waarden van mijn tijdritten. Zo viel ik maar net naast het podium op het PK tijdrijden in Ruddervoorde. Er zat misschien wel meer in als de weergoden mij gunstig gezind waren. Op het BK tijdrijden in Vresse-sur-Semois werd ik 15de op een pittig parcours en in de testtijdritten van Chimay en Montenaken strandde ik op de tiende en op de vijfde plaats.”

“Toch ben ik iets sterker dan vorig seizoen. Dat merk ik aan de hoge waarden van mijn tijdritten”

“In de Sinksenkoers kon ik mijn wagonnetje aanpikken met de kopgroep die gevormd werd in het begin”, vervolgt Torsten. “We bleven de hele wedstrijd voorop met tien renners met onder meer Belgisch kampioen bij de elite zonder contract Rutger Wouters, ex-prof Pieter Jacobs en crosser Quinten Hermans. Het was zwaar.”

Competitiestop

“In augustus moest ik jammer genoeg een competitiestop inlassen wegens herexamens”, gaat de student voedings- en dieetkunde van Odisee Gent verder. “De afgewerkte trainingen waren op het randje van genoeg en niet genoeg. Daardoor gaat de conditie rap naar beneden. Ik pikte de regionale wedstrijd in Spiere-Helkijn mee en startte ook in de Stadsprijs van Geraardsbergen. In de faciliteitengemeente ging het beter dan verwacht en kon ik mee koersen. In Geraardsbergen, waar het een massasprint werd, finishte ik in de buik van het peloton.”

“In Harelbeke hoop ik op een mooi resultaat, maar dat wordt niet makkelijk door het sterke deelnemersveld”

“Aan de testtijdrit in mijn eigen achtertuin mocht ik jammer genoeg niet deelnemen ondanks mijn geleverde inspanningen de tijdritten ervoor. Achteraf hoorde ik dat er een fout was gebeurd bij de Wielerbond. Amper vijf dagen op voorhand werd de eerste lijst van de selectie bekendgemaakt. De tweede lijst werd pas twee dagen ervoor online gezet. Een grote ontgoocheling”, aldus Torsten, die volgend seizoen zijn huidig team trouw blijft. “Door mijn relatieve rustperiode in augustus wil ik de komende weken nog zoveel mogelijk koersen. Dat in samenspraak met mijn trainer Luc Wante en afhankelijk van mijn lessenrooster. Zaterdag hoop ik om een goed resultaat te behalen in het nabije Harelbeke. Dat zal door het mooie deelnemersveld wel niet makkelijk worden “, sluit de tweedejaarsbelofte af. (JV)

Elite zonder contract en beloften in Harelbeke. Zaterdag 22 september. Zandberg Classic (Interclub 2 nationaal). Organisatie: De Zandstuivers. Inschrijving vanaf 10 uur in cafetaria KRC Harelbeke, Stasegemsesteenweg, 23. Start om 14 uur, aankomst rond 17.15 uur. Parcours (136,5 km, verdeeld over 14 ronden): start Elfde Julistraat, Hugo Verrieststraat, Jan Breydelstraat, Guldensporenstraat, Heerbaan, Arendstraat, Zuidstraat, Deerlijksestraat, Gentsesteenweg, Marktstraat, Leiestraat, Overleiestraat, Rijksweg, Hulstestraat, Abeelenstraat, Bavikhoofsestraat, Steenovenstraat, Weidenstraat, Beemdenstraat, Harelbeeksestraat, Vlasstraat, Elfde Julistraat. (VW)