Tiebo Devoogdt zonder stress naar PK in Pittem

Tiebo Devooght deed het onlangs verre van onaardig in de vijfdaagse Arden Challenge. Zondag rijdt hij het PK voor beloften in Pittem. (foto GC) © VDB
Redactie KW

Tweedejaarsbelofte Tiebo Devoogdt (20) reed vorige zondag de Rutland Melton Cicle Classics, de Engelse Strade Bianche. De renner van Dovy Keukens-FCC voelt zijn conditie verbeteren en start dit weekend op het PK in Pittem zonder stress. Opmerkelijk aan hem is dat hij het fietsen combineert met een job als chocolatier.

Dovy Keukens-FCC kreeg vorige zondag de unieke kans om deel te nemen aan de Rutland Melton Cicle Classics in het Verenigd Koninkrijk. Tweedejaarsbelofte Tiebo Devoogdt stond aan de start van de wedstrijd over onverharde wegen. “Ik keer wel met gemengde gevoelens terug. Na 120 kilometer kreeg ik plots een klopje. Ik kon nog terugkeren, maar na 140 kilometer ging het licht definitief uit. Misschien zat de Arden Challenge nog in mijn benen.”

Voor het PK zijn er te veel kanshebbers om op te noemen. Het wordt een open wedstrijd.

Van 17 tot en met 21 april nam Tiebo namelijk deel aan deze rittenkoers in de Ardennen. Op het geaccidenteerde parcours behaalde hij een 35ste stek in het eindklassement. “De eerste twee ritten waren het zwaarst door de talrijke hoogtemeters. In de derde rit kon ik een dichte ereplaats veroveren. Er waren twee renners weg in de finale. In de pelotonsprint kon ik me goed positioneren en zo werd ik 17de in de rituitslag.” De laatste twee dagen had Tiebo het moeilijk, maar toch kon hij de rittenwedstrijd beëindigen met een goed gevoel.

Kopman Deweer

Tiebo’s conditie gaat in stijgende lijn. “Ik heb een stap voorwaarts gezet. In Wieze kon ik bijvoorbeeld al wat kopwerk doen voor Jochen Deweer. De Beker van België is een doel voor de ploeg en hij is onze kopman. Ik wil graag mijn steentje bijdragen waar nodig.” Tegen de zomermaanden hoopt de Poelkapellenaar top te zijn. “Ik ben geen voorjaarsrenner, want ik kan niet zo goed tegen de koude en de wind. Gelukkig begint het nu al wat warmer te worden”, zegt hij met een knipoog. Dit weekend start Tiebo op het provinciaal kampioenschap op de weg in Pittem. Zonder stress weliswaar, want Dovy Keukens-FCC heeft niet de topfavoriet in de rangen. “In Melton liep Fabrizio Dekoning een sleutelbeenbreuk op. We starten dus met een ploeg vol vrijbuiters.” Op de vraag wie de te kloppen man is, kan Tiebo geen eenduidig antwoord geven. “Cériel Desal is in goede doen. Ook Vito Braet liet als eerstejaars heel wat mooie dingen zien. Toch zijn er te veel kanshebbers om op te noemen. Het wordt een open wedstrijd.”

Chocolat Nanny

Naast de vele uren op de fiets kan je Tiebo ook terugvinden in de chocoladezaak van zijn mama in Poelkapelle: Chocolat Nanny. Daar werkt hij als zelfstandig medewerker. “We geven ook workshops, maar verkopen vooral chocolade.” Chocolade bevat natuurlijk veel calorieën, wat niet ideaal is voor een wielrenner. “Als je er maakt, moet je af en toe proeven. Ik probeer dat met mate te doen. Maar na een paar weken iedere dag chocolade te zien en proeven heb je er even genoeg van hoor”, lacht Tiebo. “Ik voel me goed in de branche. Ik krijg de kans om mijn werk te combineren met de fiets. Wie weet kan ik de zaak ooit wel overnemen, maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen”, besluit Tiebo Devoogdt.