Thibault Carrette kan klimmersbenen tonen in La Philippe Gilbert

Thibault Carrette. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Zondag maakt Spiere zich op voor de junioreswedstrijd, maar de plaatselijke renner Thibault Carrette zal er niet starten. Hij is door zijn club Gaverzicht-Be Okay geselecteerd voor de loodzware La Philippe Gilbert in Aywaille, met aankomst op de beruchte La Redoute. “Aan de ene kant is dat natuurlijk jammer, maar anderzijds mag ik zo’n mooie kans niet laten liggen.”

“De start van het seizoen verliep voor mij echt moeizaam. Ik was op training al omver gereden en in een van de eerste wedstrijden van het seizoen lag ik opnieuw tegen het asfalt. Resultaat: barstje in mijn elleboog. Pas vanaf half april kon ik opnieuw koersen. Gelukkig gaat het de laatste maanden wat beter. Mijn negende plaats in Brakel en zestiende stek in Orroir waren opstekers. Brakel was voor mezelf eerder een verrassing. Het was een lastig parcours en dat speelt wel in Mijn voordeel. Ik kon met een groepje ontsnappen richting de kopgroep, in de slotfase kwamen we aansluiten en ik wist naar een negende plaats te sprinten. Orroir was dan weer een zware afvallingskoers doordat we elke ronde de Kluisberg over moesten”, aldus de eerstejaarsjunior.

Een parcours met elke ronde een kort, steil klimmetje is voor mij niet lastig genoeg, maar La Philippe Gilbert is dat alleszins wel

“Zondag zal ik inderdaad niet voor eigen volk kunnen koersen. Mijn club Gaverzicht-Be Okay heeft me geselecteerd voor de zware klimkoers La Philippe Gilbert, met aankomst op La Redoute. Aan de ene kant is dat natuurlijk jammer, ik had graag in Spiere gekoerst, maar anderzijds mag ik zo’n mooie kans natuurlijk niet laten liggen. Ik ben wel een klimmerstype, vooral in lastige uitputtingsslagen. Een parcours met elke ronde een kort, steil klimmetje is voor mij niet lastig genoeg, maar La Philippe Gilbert is dat alleszins wel. Mijn voornaamste doel voor zondag is uitrijden. Het is niet aan mij om te gaan aanvallen, we zien wel wat het wordt. Voor de rest van het seizoen weet ik nog niet welke koersen voor mij weggelegd zijn, maar ik zou graag nog enkele toptienplaatsen in de wacht slepen”, verklaart Thibault.

Ronde van Oostenrijk

De Spierenaar koerst nog niet zo lang. Hij begon pas midden 2017 met koersen bij de eerstejaarsnieuwelingen. “Alle begin is natuurlijk moeilijk, uitrijden bleek een grote opgave. Dat kwam uiteindelijk pas na een jaartje volhouden. Sindsdien is het almaar in stijgende lijn gegaan en dat is uiteraard goed nieuws. Mijn mooiste ervaring tot nu toe was de Radjugendtour in Oostenrijk vorig seizoen, ook wel de Ronde van Oostenrijk voor nieuwelingen genoemd.” (RRK)