Storm Berton wint bij nieuwelingen in Menen

Nieuwelingen Menen Storm Berton kon na een late aanval nog net uit de greep van het spurtend peloton blkijbe, Gaetan hellebuyck en Gaetan Warniert werden tweede en derde. © WO
Redactie KW

Voor de afwachtingswedstrijd voor nieuwelingen in Menen kreeg men 73 deelnemers aan de start. Maar er zat weinig animo in de wedstrijd Gaetan Warnier liet zich het meest opmerken door vier van de vijf voorziene premiespurten naar zich toe te halen.

Op 10 km van het einde ging Yaro Vancoillie in de aanval maar meer dan 20 seconden kreeg hij niet en op 4 km van het einde werd hij teruggegrepen.

Dan, met nog minder dan 2 km plaatste Storm Berton, een tempoversnelling. Hij nam hoogstens 50 meter voorsprong maar kon nog net uit de greep van het spurtend peloton blijven. Gaetan Hellebuyck, Gaetan Warnier Matthé De Leyn en Arne Mettepenningen legden beslag op de ereplaatsen.

De winnaar die uit Stalhille komt na de wedstrijd: “Oef mijn eerste ereplaats en dan nog meteen een overwinning. Ook voor mij is dat een complete verrassing. Naar mijn ambities hoef je niet te vragen, ik heb daar nog bij stilgestaan. Een ding weet ik, vorig jaar was het nopens met mijn uitslagen en nu dit. Ik zal alles eerste even moeten laten bezinken voor ik aan later denk.”

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier