Sterk seizoen van Laurens Maes

Laurens Maes (18) mag terugblikken op een meer dan geslaagd seizoen. De tweedejaarsjunior van CT Luc Wallays-JRR stond maar liefst 18 keer op het podium, waaronder vier keer op het hoogste schavotje. “Zo’n seizoen had ik nooit verwacht, al heb ik toch ook vaak eens gevloekt met al die ereplaatsen”, lacht de Dentergemnaar die boekhouden studeert aan Vives Kortrijk.

Laurens Maes. (Foto Bart) © VDB

In zijn tweede seizoen bij de juniores stond Laurens Maes er meteen, want hij won in Meulebeke zijn eerste koers van het seizoen en kroonde zich zo tot clubkampioen bij CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare. Daarnaast was hij ook de beste in Tielt, Harelbeke en Mesen. Sinds halfweg augustus was hij bijna niet meer van het podium weg te denken.

18 keer op het podium

“Ik mag zeker niet klagen over mijn seizoen, want ik stond maar liefst 18 keer op het podium en 28 keer in de top tien”, steekt Laurens Maes (18) van wal. “Dat had ik nooit verwacht bij de start. Ik mikte dit seizoen vooral op de top tien. Maar ik finishte dus heel wat dichter. Al heb ik toch ook vaak eens gevloekt met al die ereplaatsen. Dat ik op de vijfde plaats sta in WestSprint is het bewijs dat ik een goed seizoen afgewerkt heb. Niet dat ik daar mee bezig was, maar het is wel een leuk extraatje.”

Strijden met Evenepoel

Om het seizoen af te sluiten nam de Dentergemnaar vorig weekend deel aan de koersen in Heestert en Ingooigem, waar hij respectievelijk als vierde en tweede eindigde. “In Heestert was er een groepje weggereden. Toen hun voorsprong een minuut bedroeg, heb ik samen met wereldkampioen Remco Evenepoel het gat dichtgereden. Toen Remco nog eens doortrok, konden er nog twee renners bij hem aanpikken en sprintte ik uiteindelijk naar de vierde stek.”

“Bij mijn nieuwe team kan ik alvast in alle rust groeien en een mooi programma afwerken”

“In Ingooigem waren en drie renners voorop. Henri Vandenabeele trok stevig door op de Tiegemberg en met een zevental zijn we naar de koplopers gereden. Niet veel later trok de Nederlander Manuel Michielsen, onlangs nog zesde op het WK tijdrijden, in de aanval en we hebben hem niet meer teruggezien. Uiteindelijk won ik de sprint voor de tweede plaats en daar was ik tevreden mee. Het seizoen begonnen met een zege en afgesloten met een tweede stek: mooi!”

Bijleren

Na een drietal weken rust begint Laurens aan zijn voorbereiding op volgend seizoen, waarin hij zijn beloftendebuut maakt in de kleuren van Spie-Douterloigne. “In mijn eerste jaar wordt het vooral de bedoeling om bij te leren. (lacht) Het zal alvast een heel stuk moeilijker worden om mee te doen voor de zege. Het leeftijdsverschil met sommigen zal meer dan tien jaar zijn. Het zal even op de tanden bijten zijn, maar ik hoop zo snel mogelijk mijn koersen uit te rijden. Bij mijn nieuwe team kan ik alvast in alle rust groeien en een mooi programma afwerken”, besluit Laurens, die boekhouden studeert aan Vives Kortrijk. (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.