Stan Dewulf uit Stavele was op weg terug na knieoperatie, maar stuit nu op corona

Stan Dewulf. © foto Bart
Redactie KW

Daar sta je dan als profwielrenner. Maandenlang bereid je je voor op het Vlaamse voorjaar en dan gooit corona roet in het eten. Ook voor Stan Dewulf betekent het virus een streep door de rekening, maar de prof van Lotto Soudal beseft evenwel dat het een heel pak erger kon.

Er komt geen Parijs-Roubaix op 12 april en dat is een serieuze domper voor de 22-jarige Stan Dewulf. Zeker na de vele opofferingen die hij al gemaakt heeft om toch maar in topvorm aan de start van zijn droomkoers te kunnen verschijnen. “2020 is tot nu toe niet echt mijn jaar geweest”, zucht Stan. “In het begin van de voorbereiding werd ik aangereden op training en daarna was ik een hele tijd op de sukkel met mijn linkerknie. Het heeft lang geduurd voor we precies wisten wat er scheelde en we hebben verschillende dingen geprobeerd: rusten, ontstekingsremmers, een inspuiting… Eind januari werd ik dan toch geopereerd en sindsdien ging het steeds beter. Ik kon terug trainen zoals ik wou en geloofde erin dat ik in topvorm naar De Hel zou kunnen. Ik was zelfs op hoogtestage naar Sierra Nevada vertrokken, maar moest die door het coronavirus vroegtijdig afbreken en naar België terugkeren.”

Aan de regels houden

Dan is het normaal dat je even vloekt wanneer alle koersen worden geschrapt. De naar Gent uitgeweken Stavelnaar blijft zo steken op nul wedstrijdkilometers, maar beseft ook dat het een pak erger kon. “Leuk is het niet, maar als ik kijk naar vele anderen mag ik zeker niet klagen. Ik ben gezond, kan nog steeds mijn job doen en mag bij mooi weer gewoon buiten fietsen. Eigenlijk bevinden we ons als wielrenners in België zelfs in een bevoorrechte positie.”

“Het is wel voor iedereen belangrijk dat we ons zo goed mogelijk aan de opgelegde beperkingen houden. Ik train alleen en probeer me daarna thuis wat bezig te houden: een beetje studeren, kijken naar ‘De Ridder’ met mijn vriendin, wat sleutelen aan mijn fietsen… Ik ben alvast begonnen met mijn mountainbike op punt te zetten. Volgende winter wil ik deelnemen aan enkele strandraces, misschien moet ik daar maar mijn nieuwe hoofddoel van maken”, besluit Dewulf met een kwinkslag. (BVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten