Simon Van Elslander koerst voor eigen volk in Kortemark: “Ik moet nog iets meer drinken”

Simon Van Elslander voelt zich goed bij Jonge Renners Roeselare. © Foto Coghe
Redactie KW

Simon Van Elslander, eerstejaarsnieuweling bij Jonge Renners, rijdt komend weekend voor eigen volk in Kortemark. En daar heeft hij best wel zin in. “Er zal veel bekend volk aanwezig zijn en dat zorgt voor een extra motivatie.”

Simon Van Elslander keerde alvast met een goed gevoel terug uit Heestert, waar hij zijn eerste wedstrijd van dit seizoen uitreed. “Dat gaf me echt een goed gevoel, al had ik op het einde wat krampen. Het geeft me moed voor de volgende koersen. Bij de aspiranten werd er doorgetrokken waarna er opnieuw even werd ingehouden. Bij de nieuwelingen is het heel de koers, 60 kilometer lang, echt koers.”

“Ik heb het parcours al verkend: een kort toertje met aankomst op de kasseien, al liggen die er redelijk slecht bij”

In Kortemark-Edewalle is Simon zondag opnieuw van de partij. “Ik heb het parcours al verkend: een kort toertje met aankomst op de kasseien, al liggen die er redelijk slecht bij. Er liggen overal putjes, wat de sprint gevaarlijk zal maken.”

En van de Kortemarkenaar mag het gerust wat regenen. “In Heestert was het ook aan het regenen en dan heb ik echt gevoeld dat ik het niet echt erg vind. Het is zelfs leuk, want ik kan niet echt goed tegen de echte hitte.”

veel kennissen

“Er zullen veel supporters en kennissen zijn die me zullen herkennen en die ik ook zal herkennen. Dat maakt het voor mij nog leuker en dat geeft me nog meer motivatie om nog meer te kunnen op zo’n dag. Zondag heb ik gevoeld dat ik mee kan met de meeste renners. Door krampen moest ik echter afhaken. Misschien moet ik dus nog iets meer drinken voor en tijdens de wedstrijd, zodat het niet meer voorvalt. Dan moet ik proberen om uit te rijden.”

“Wat de grootste voldoening is als renner? De sfeer op de koersen is zo fantastisch. Het is zo gezellig”

Dat zijn allemaal zaken die deel uitmaken van het leerproces voor de nieuweling van Jonge Renners Roeselare, een ploeg waar hij de knepen van het vak leert. “Ik vind het echt een heel goede en supertoffe ploeg, waar ik al heel mijn leven bij rijd. Ze geven ook tips en de trainingen zijn eveneens leuk. Meestal ga ik op woensdag rijden met een bende vrienden. Soms rijd ik alleen om wat los te rijden. Met de vrienden kan je wat praten, uitwaaien of eens sprintjes trekken. Dan rijden we op een gezapig tempo, maar als we een bergje oprijden, durven we al eens doortrekken”, lacht de student aan het Sint-Aloysiuscollege in Diksmuide. “Wat de grootste voldoening is als renner? De sfeer op de koersen is zo fantastisch. Het is zo gezellig. In Vlaanderen zie je overal koers. Je moet maar naar buiten gaan en je ziet al wielertoeristen op de weg”, besluit Simon enthousiast. (Bram Vanlerberghe)