Rutger Wouters spurt naar zege in Passendale

Rutger Wouters in Passendale Rutger Wouters na zijn 25ste seizoenzege in Passendale. © WO
Redactie KW

Rutger Wouters heeft de sprint gewonnen in de EZC- en beloftenkoers van Passendale. Hij finishte voor Gilles De Wilde en Lothar Verhulst.

Het eerste luik van de tweedaagse in Passendale kreeg voor de Grote Prijs – Café Madrid 89 renners aan de start. Al in de vierde van de 21 af te leggen ronden reden met Lothar Verhulst, de winnaar van vorig jaar, en Jordy Vermeire, de aanstoker van de vlucht, Gilles De Wilde en Kevin Neirynck vier renners uit het peloton weg.

Twee ronden later vormde zich een achtervolgende groep van acht, waarvan er met Rutger Wouters en Kenny Constant maar twee van hen de kloof naar de leiders konden overbruggen. Deze zouden vooropblijven, want het peloton verloor steeds meet terrein, tot op een bepaald ogenblik bijna drie minuten.

De zes zouden samen de sprint betwisten, en daar haalde Rutgers Wouters het voor Gilles De Wilde en Lothar Verhulst, Kenny Constant, Kevin Neirynck en Jordy Vermeire. Op ruim twee minuten werd Niels Demeyer nog licht afgescheiden zevende. Voor Ex-Belgisch kampioen Rutger Wouters was het al zijn 25ste zege van het seizoen. (WO)

Uitslag EZC/U23 Passendale

1. Rutger Wouters

2. Gilles De Wilde

3. Lothar Verhulst

4. Kenny Constant

5. Kevin Neirynck

6. Jordy Vermeire

7. Niels Demeyer

8. James Jenkins

9. David Geldhof

10. Glen Van Herck

Volledige uitslag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier