Robin Vromant heeft zijn debuut als nieuweling goed verteerd

Robin Vromant won als aspirant twee wedstrijden. (foto GJZ)
Redactie KW

Robin Vromant hervat na een korte break door de examens woensdag de competitie in Kuurne. “Ik verwacht veel van de komende wedstrijden. De voorbije jaren was ik telkens op mijn best in de zomer”, maakt de eerstejaarsnieuweling van Gaverzicht-Be Okay zich sterk.

“Over mijn eerste seizoenshelft ben ik niet zo tevreden. Maar ik denk dat het beste nog moet komen. Ik put vertrouwen uit mijn degelijke prestatie op het provinciaal kampioenschap op de weg in De Panne. Daar werd ik tiende op 59 renners. En eigenlijk zat er nog meer in. Op anderhalve kilometer van het einde werd ik opgehouden door een valpartij. Het bleek onmogelijk om de vier leiders (Joran Luyssen, Yaurick Leenknegt, Wout Vansteenkiste en Nicholas Goossens, red.) nog bij te benen.”

Aan winnen denk ik nog niet meteen, maar mijn goede eindsprint is natuurlijk wel een troef

“Aan winnen denk ik nog niet meteen, maar mijn goede eindsprint is natuurlijk wel een troef. Als tweede- en derdejaarsaspirant kon ik in de sprint winnen in Egem en Schuiferskapelle. Op vlakke omlopen voel ik me goed in mijn element.”

Vromant komt niet uit een wielerfamilie. “Ik ben destijds begonnen als voetballer. Eerst bij Otegem, nadien bij Avelgem. Maar voetbal was niet echt mijn ding. Toen het tussen de spelers niet boterde, heb ik er een punt achter gezet. In mijn eerste koersen heb ik ferm afgezien, maar ik heb nooit gedacht aan opgeven. Voorlopig stippel ik nog zelf mijn oefenschema’s uit, maar ik denk dat het stilaan tijd wordt om een trainer onder de arm te nemen.”

Alleen trainen

Dit weekend staat er geen koers op het programma van Vromant. “De examens hebben de voorbije dagen voorrang gekregen. Ik zit op de Tuinbouwschool in Kortrijk. De combinatie met mijn studie is haalbaar. Trainen doe ik meestal alleen. Soms ga ik eens met ploegmaats op pad. Als sinds mijn eerste koers kom ik uit voor KSV Deerlijk (nu Gaverzicht-Be Okay, red.).”

“Mijn doel is om de komende weken eens een interclub aan te snijden. Ik zat al vier of vijf keer in de voorselectie voor een grote afspraak, maar ik was altijd reserve. In het grote werk zou ik mijn grenzen kunnen verleggen. Ik hoop woensdag in Kuurne meteen degelijk voor de dag te komen. Aan mijn motivatie zal het alleszins niet liggen. Ik wil tot het einde van het seizoen het onderste uit de kan halen”, aldus nog Robin Vromant. (MVH)