Robin De Decker koerst bijna voor eigen volk

Robin De Decker. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Robin De Decker (16) is bezig aan zijn derde wielerseizoen. De eerstejaarsjunior uit Aarsele start zondag in het nabije Tielt en hoopt om zijn koers vlot uit te rijden.

“Vroeger heb ik nog voetbal gespeeld bij KFC Aarsele. Ik had meestal een verdedigende functie. Maar ik wou eens iets anders doen en zo ben ik begonnen met wielrennen. Bovendien vind ik het over het geheel gezien plezanter dan voetbal. In mijn eerste jaar had ik het erg moeilijk en kon ik geen enkele wedstrijd uitrijden. Het jaar daarop ging het iets beter, maar pas na de zomervakantie in Kuurne kon ik voor het eerst een volledige wedstrijd afwerken. Geduld is een schone deugd”, stelt de leerling sportwetenschappen optie wielrennen uit de sportschool van Meulebeke vast.

Geef mij maar vlakke omlopen, want bergop draait het niet echt soepel. Speciale ambities heb ik niet. Met uitrijden zou ik al heel tevreden zijn

“Mijn wintervoorbereiding verliep vlekkeloos. Zo kon ik het clubkampioenschap waarin ik een 32ste plaats behaalde, meteen uitrijden. De laatste weken vlotte het echter weer heel wat minder. Ik heb gesukkeld met een verkoudheid. Daarnaast zijn er ook veel renners aan de start, waardoor het tempo toch wel hoog ligt. Bovendien laat ik mij te veel wegdrummen in een groot peloton”, geeft eerstejaarsjunior De Decker toe. “De afgelopen twee weken heb ik geen wedstrijden betwist. Door de Ronde van Vlaanderen waren er bovendien geen koersen in de buurt. Een beetje relatieve rust kan geen kwaad. Zo kan ik het seizoen met een fris gevoel verderzetten.”

Twee keer koers

“Zaterdag zal ik eerst in Varsenare starten om dan zondag in eigen Tielt te rijden. Ik moet ervan profiteren nu het paasvakantie is. Bovendien is het voor mij de eerste keer dat er zo dichtbij een koers is. Het parcours in Tielt ken ik niet precies. Maar de finish ligt alvast dicht bij de Poelberg. Het zou wel eens een afvallingsrace kunnen worden als die heuvel erin zit. Geef mij maar vlakke omlopen, want bergop draait het niet echt soepel. Speciale ambities heb ik niet. Met uitrijden zou ik al heel tevreden zijn. Ik focus me vooral op het kermiscircuit, ook al rijdt mijn ploeg een mooi interclubprogramma. Tegen de zomer wil op volle toeren draaien.”

Poelbergkoers voor juniores

Op zondag 14 april organiseren de Poelbergvrienden en het comité Over de Statie hun jaarlijkse wedstrijd voor juniores. Alle koersformaliteiten voor deze GP Rosseel gebeuren vanaf 13.45 uur in Café De Loskaai. De start is om 15 uur en de aankomst wordt omstreeks 17 uur verwacht. Start en aankomst bevinden zich ter hoogte van Aveve. Parcours (85 km of 13 ronden): Bedevaartstraat, Marialoopseweg, Seyntexlaan, Wakkensesteenweg, Mankemerriestraat, Dentergemstraat, Ventweg, Wakkensesteenweg, Gruuthusestraat, Bedevaartstraat.