Robbe Lamote reed de Ronde van Vlaanderen voor juniores: “Echt kicken op de Muur”

Robbe Lamote © vdb
Redactie KW

Op dezelfde dag als de profs reden ook de juniores hun Ronde van Vlaanderen. Om 10.15 uur begonnen zij in Geraardsbergen aan hun tocht over onder meer de Paddestraat, Haaghoek, Muur en Bosberg. Geen gemakkelijke opdracht. Zo ondervond ook Robbe Lamote, één van de West-Vlamingen aan de start.

Afgelopen zondag was gewoon één grote feestdag in Vlaanderen. De gelovigen hadden Pasen, de kindjes hadden chocolade, de grappenmakers hadden 1 april en de wielerliefhebbers, zij hadden de Ronde van Vlaanderen. Voor velen de mooiste koers van het jaar. Niet alleen de profrenners en dames elite konden die dag genieten van het uitzinnige Vlaamse publiek langs de kant van de weg, ook de juniores mochten al eens proeven van het echte werk. “Ik ben toch nog een beetje vermoeid”, bekent Robbe de dag nadien.

“Ik moest op de Bosberg, na 83 km, de koers verlaten. Dat is jammer, maar eigenlijk ben ik best tevreden met mijn wedstrijd”

“Het was een zware koers en ik heb ook wel mijn deel van de pech gekend. Op de Paddestraat zat ik achter een valpartij, op de Haaghoek kwam mijn voorwiel plots los en op de Muur kreeg ik dan ook nog eens af te rekenen met schakelproblemen. Pfff… Uiteindelijk moest ik op de Bosberg, na 83 km, de koers verlaten. Dat is jammer, maar eigenlijk ben ik best tevreden met mijn wedstrijd. De sfeer langs de kant van de weg was bij momenten echt geweldig. Vooral op de Muur van Geraardsbergen was het kicken om naar boven te rijden.”

Nog maar eerstejaars

Het was dus een aangename ervaring voor de eerstejaarsjunior, die de overstap goed verteerd heeft. “Ik kan vrij vlot volgen en probeer al eens zelf om weg te springen. Het grootste verschil vind ik dat het nu niet meer zo snel stil valt als bij de nieuwelingen. De afstand is ook groter, maar daar heb ik deze winter goed op getraind. Ik wil nu vooral progressie blijven boeken en hopelijk valt er dan eens een toptienresultaat uit de bus. Misschien op een iets heuvelachtigere omloop, want bergop rijden doe ik wel graag”, blikt de renners van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare al eens kort vooruit.

“Ik wil nu vooral progressie blijven boeken en hopelijk valt er dan eens een toptienresultaat uit de bus”

Streekrenners

En om het wielerfeest van de Houthulstenaar zondag helemaal compleet te maken, kon hij ook nog eens de finale van de grote Ronde van Vlaanderen meepikken. En dat gebeurde met een klein vleugje chauvinisme. “Eigenlijk supporter ik voor iedereen, maar als ik er dan toch iemand moet uitpikken, ga ik voor Jelle Wallays. Omdat hij van de streek is. En ook Tim Declercq natuurlijk. Nu hij naar Houthulst is verhuisd, zijn we zelfs dorpsgenoten”, lacht de student bouwtechnieken aan het VTI van Roeselare. (BVS)