Rik Roose: “Fantastisch topjaar achter de rug”

Rik Roose kende als ploegleider bij WT Decock-Van Eyck-Devos-Capoen een uitstekend jaar. (Foto SBR) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Wielerteam Decock-Van Eyck-Devos-Capoen heeft een echt boerenjaar achter de rug. Rumbekenaar Rik Roose is dan ook een uitermate tevreden ploegleider. “Wie zou er niet tekenen om in totaal 119 overwinningen binnen te kunnen halen?”

“Met het seizoen dat onze renners neergezet hebben, moet ik natuurlijk wel tevreden zijn. Wie zou er niet tekenen om in totaal 119 overwinningen binnen te kunnen halen?”, aldus Rik Roose. “Daarvan waren er 52 bij de elite zonder contract, in alle bescheidenheid denk ik dat weinig ploegen beter gedaan hebben dit jaar. Met Jens Vandenbogaerde hadden we ook de West-Vlaamse zegekoning én West-Vlaams kampioen in onze rangen, hij telde maar liefst 27 zegestreepjes achter zijn naam. Ook Steven Caethoven, Koen Demuynck en David Geldhof hebben ons de nodige publiciteit bezorgd. Eveneens een topresultaat was de overwinning van Florent Breye in de Internatie in Reningelst, een hoog aangeschreven interclub. Bij de nevenbonden hebben onze renners ook hoge ogen gegooid. Ex-prof Martin Durant heeft bijvoorbeeld zo’n 45 overwinningen verzameld. We mochten daarnaast ook diverse kampioenentruien aanleveren bij de nevenbonden. Normaal zijn we al tevreden met een 30 à 40 overwinningen op een seizoen, vorig jaar was al zeer mooi met een slordige 80 zeges, maar dit seizoen overtreft echt alle verwachtingen. Ik ben echt benieuwd of we dit nog kunnen verbeteren.”

“Eigenlijk hadden we nog wat tegenslag met Joren Touquet. In het begin van het seizoen was hij wat op de sukkel met z’n knie en is daarvoor geopereerd. Pas begin augustus kon hij in competitie komen, maar wist zich toch al meteen van zijn beste kant te laten zien. In Zonnebeke pikte hij zelfs nog een overwinning mee. Volgend jaar wordt hij zeker een gevaarlijke klant.”

Vertrek

Volgend jaar ziet WT Decock-Van Eyck-Devos-Capoen enkele renners vertrekken. “Cedric Baekeland, Steven Caethoven en David Geldhof vertrekken. Dat is natuurlijk jammer, maar ook hun goed recht. Zij hebben altijd hun diensten bewezen tegenover de ploeg, dus we respecteren uiteraard hun keuze. We krijgen er ook wat renners bij, waardoor we misschien nog sterker voor de dag kunnen komen. Bij de elite zonder contract verwelkomen we Ciske Aneca (Tops Antiek-Glascentra), Joeri Calleeuw (Shifting Gears), Piet Casteleyn (KVC Noordzeemeeuw), Quincy Vens (Dakwerken Stroobant-Kuota) en Louis Verhelst (Tarteletto-Isorex). Seppe Aneca (individueel), Staf Fieuw (CT Soenens-Booom) en Gilles Vercruysse (CT Soenens-Booom) sluiten aan bij de beloften. Er zal ook een dame ons team vervoegen, Daphné Acke, die West-Vlaams kampioene bij de LWU is.”

“Volgend seizoen zouden we graag nog wat meer schitteren in de interclubs. Ieder jaar winnen we wel een of twee interclubs, maar dat zouden er eigenlijk nog een stuk meer kunnen zijn met de kwaliteit die we hebben”

“Volgend seizoen zouden we graag nog wat meer schitteren in de interclubs. Ieder jaar winnen we wel een of twee interclubs, maar dat zouden er eigenlijk nog een stuk meer kunnen zijn met de kwaliteit die we hebben. Ons programma blijft grotendeels hetzelfde, we rijden voornamelijk de West-Vlaamse interclubs zoals de Omloop van de Grensstreek in Wervik, GP Stad Geluwe, Driebergenprijs Stasegem en Gent-Staden. Van deze laatste willen we echt een doel maken. In 2017 wisten we met Jens Vandenbogaerde de overwinning te pakken, komend seizoen zouden we er graag opnieuw de overwinnaar kunnen leveren.”

Toekomst verzekerd

Ook de toekomst van het team is verzekerd. “Onze hoofdsponsors, Aluminium Antoon Decock, Van Eyck Sport en Garage Devos-Capoen hebben hun medewerking verlengd met drie jaar, net als de meeste van onze nevensponsors. Blijkbaar worden al die mooie prestaties warm onthaald. We mogen immers niet vergeten dat hun steun onontbeerlijk is voor de werking van onze club, dus aan al onze sponsors nog eens een welgemeend woordje van dank.”

(Robin Rosseeuw)