Qwinten Verbeeck rijdt zondag koers voor eigen volk

Redactie KW

Tweedejaarsbelofte Qwinten Verbeeck (20) heeft een goed eerste deel van het seizoen achter de rug. Een groot verschil met vorig jaar toen hij gekweld werd door ziekte. Zondag mag hij zich alvast nog eens tonen voor eigen volk in Lauwe.

“Het begin van het seizoen ging eigenlijk heel goed”, steekt de 20-jarige Qwinten Verbeeck van wal. “Ik was bijna altijd mee met de kopgroep, maar toen was er altijd wel iets dat me toch nog wist te dwarsbomen, zoals een lekke band. Afgelopen maand was het iets minder. Ik heb door mijn werk niet zo veel kunnen trainen, maar ondertussen is het gevoel terug in orde.”

“Ik droom van een deelname aan de Ronde van Namen. Het zou afzien zijn, maar dat heb ik graag”

De Lauwenaar verzamelde dit seizoen al enkele mooie uitslagen, zoals een 15de plaats in Esplechin en een 17de stek in Moorslede-Vierkaven. Ook zaterdag werkte hij een mooie Gecalor Trofee in Pollare af. “Je moest al heel goed gepositioneerd zitten om de laatste kilometer – de beklimming van Pollareberg – aan te vatten, want er was niet zo veel plaats om nog in te halen. Ik draaide rond de 40ste stelling op en kon nog naar de 17de plaats sprinten, ik ben dus tevreden”, aldus de renner van Tops Antiek-Glascentra.

Gezondheidsperikelen

Vorig jaar ging het met hem nochtans een stuk minder goed. Hij kon vanaf eind april tot het einde van het seizoen niet koersen door klierkoorts en mycoplasma. “Dan heb je totaal geen fut in je lichaam en heeft het natuurlijk geen enkele zin om je dan nog meer leeg te rijden in koers. Nu zijn die gezondheidsperikelen gelukkig achter de rug en kan ik er weer volop voor gaan.”

Volgende week heeft Qwinten alvast een druk programma voor de boeg. Van vrijdag tot en met zondag werkt hij met zijn club de Tour du Loiret in Frankrijk af. “Ik heb de details van het parcours nog niet bekeken, maar ik weet wel dat er enkele ritten van om en bij de 180 kilometer in zitten, terwijl ik zelf nog nooit meer dan 160 kilometer heb gereden. We zullen dus moeten zien wat dat brengt, je kan uiteindelijk maar je best doen. Als er een ploegmaat goed staat in het klassement, dan kan ik ook wat voor hem rijden.”

“Ik bekijk het seizoen gewoon koers per koers en probeer er telkens het beste van te maken”

“De dinsdag erna sta ik normaal gezien aan de start van de profkoers in Gullegem. Dat is toch een ervaring die je als renner eens wil meegemaakt hebben. Anderzijds zal het natuurlijk te zien zijn hoe de benen zijn na de Tour du Loiret. Ik bekijk het seizoen gewoon koers per koers en probeer er telkens het beste van te maken. Stiekem droom ik wel van een deelname aan de Ronde van Namen, maar dat valt natuurlijk nog af te wachten. Het zou sowieso afzien worden, maar dat heb ik juist graag.”

Normaal gezien staat de tweedejaarsbelofte zondag nog eens aan de start in eigen Lauwe. “Ik ken het parcours uiteraard. Ik ben er vorig jaar gaan kijken en het ligt me wel, maar per slot van rekening is het een koers zoals een ander.”

Ten slotte wil Qwinten nog even meegeven dat hij zich heel goed voelt in het Tops Antiek-Glascentra CT van Gino Pieters. “Ik vind het een enorm goede ploeg qua sfeer en begeleiding en dat mag ook eens gezegd worden.” (RRK)

Twee keer koers in Lauwe

Nieuwelingen op zaterdag 19 mei. Organisatie: Lauwe Koerse. Inschrijving vanaf 13.30 uur in Café Astor, Koning Boudewijnstraat 133. Start om 15 uur, aankomst rond 16.40 uur. Parcours (62 km, verdeeld tien ronden): start Koning Boudewijnstraat, Boldriessstraat, Deken Darrasstraat, Hospitaalstraat, Schoolstraat, Plaats, Menenstraat, Waterstraat, Leopold Sabbestraat, Larstraat, Dronkaertstraat, Spoorwegstraat, Koning Boudewijnstraat.

Elite zonder contract en beloften op zondag 20 mei. Organisatie: Lauwe Koerse. Inschrijving vanaf 13.30 uur in Café Astor, Koning Boudewijnstraat 131. Start om 15 uur, aankomst rond 17.45 uur. Parcours (111,6 km, verdeeld over 18 ronden): start Koning Boudewijnstraat, Boldriesstraat, Deken Darrasstraat, Hospitaalstraat, Schoolstraat, Plaats, Menenstraat, Waterstraat, Leopold Sabbestraat, Larstraat, Dronkaertstraat, Spoorwegstraat, Koning Boudewijnstraat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.