Rond 13.45 uur werd Edward Planckaert, die in de Zwevegemse deelgemeente Moen woont, aangereden op training. Het incident gebeurde op het kruispunt van de Klijtgatstraat en de Kortewildestraat in Hollebeke, deelgemeente van Ieper.

"De bestuurder of bestuurster van de wagen, een donkere BMW, pleegde vluchtmisdrijf. Zonder ook maar één seconde naar Edward, die in de gracht lag, om te kijken", meldde Charlotte Callens, de partner van de 25-jarige profwielrenner, via Facebook. Aangezien er van de bestuurder aanvankelijk geen spoor was, werd een oproep naar tips gelanceerd. Intussen is de bestuurder van de wagen gevonden.

Bij de aanrijding belandde Edward Planckaert in de gracht. Hij moest nadien geopereerd worden aan de voet, waardoor zijn seizoen op slag voorbij is. Planckaert rijdt momenteel bij Sport Vlaanderen, maar gaat volgend seizoen aan de slag bij het Alpecin-Fenix van Mathieu van der Poel en kersvers Belgisch kampioen Dries De Bondt. Met Baptiste en Emiel heeft Edward Planckaert ook twee koersende broers.

UPDATE: BESTUURDER WERD GEVONDEN!Dankuwel voor het massaal delen! Deze namiddag rond 13u45 werd Edward omver gereden...

Geplaatst door Charlotte Callens op Zaterdag 26 september 2020

Rond 13.45 uur werd Edward Planckaert, die in de Zwevegemse deelgemeente Moen woont, aangereden op training. Het incident gebeurde op het kruispunt van de Klijtgatstraat en de Kortewildestraat in Hollebeke, deelgemeente van Ieper."De bestuurder of bestuurster van de wagen, een donkere BMW, pleegde vluchtmisdrijf. Zonder ook maar één seconde naar Edward, die in de gracht lag, om te kijken", meldde Charlotte Callens, de partner van de 25-jarige profwielrenner, via Facebook. Aangezien er van de bestuurder aanvankelijk geen spoor was, werd een oproep naar tips gelanceerd. Intussen is de bestuurder van de wagen gevonden.Bij de aanrijding belandde Edward Planckaert in de gracht. Hij moest nadien geopereerd worden aan de voet, waardoor zijn seizoen op slag voorbij is. Planckaert rijdt momenteel bij Sport Vlaanderen, maar gaat volgend seizoen aan de slag bij het Alpecin-Fenix van Mathieu van der Poel en kersvers Belgisch kampioen Dries De Bondt. Met Baptiste en Emiel heeft Edward Planckaert ook twee koersende broers.UPDATE: BESTUURDER WERD GEVONDEN!Dankuwel voor het massaal delen! Deze namiddag rond 13u45 werd Edward omver gereden...Geplaatst door Charlotte Callens op Zaterdag 26 september 2020