https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Profrenner Edward Planckaert slachtoffer van aanrijding met vluchtmisdrijf

Wielrenner Edward Planckaert belandde na de aanrijding in de gracht. © Facebook Charlotte Callens
Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

Edward Planckaert is zaterdagmiddag aangereden door een wagen die vluchtmisdrijf pleegde. De 25-jarige profwielrenner werd na de aanrijding geopereerd aan de voet, zijn seizoen is voorbij. De aanrijder is intussen gevonden.

Rond 13.45 uur werd Edward Planckaert, die in de Zwevegemse deelgemeente Moen woont, aangereden op training. Het incident gebeurde op het kruispunt van de Klijtgatstraat en de Kortewildestraat in Hollebeke, deelgemeente van Ieper.

“De bestuurder of bestuurster van de wagen, een donkere BMW, pleegde vluchtmisdrijf. Zonder ook maar één seconde naar Edward, die in de gracht lag, om te kijken“, meldde Charlotte Callens, de partner van de 25-jarige profwielrenner, via Facebook. Aangezien er van de bestuurder aanvankelijk geen spoor was, werd een oproep naar tips gelanceerd. Intussen is de bestuurder van de wagen gevonden.

Bij de aanrijding belandde Edward Planckaert in de gracht. Hij moest nadien geopereerd worden aan de voet, waardoor zijn seizoen op slag voorbij is. Planckaert rijdt momenteel bij Sport Vlaanderen, maar gaat volgend seizoen aan de slag bij het Alpecin-Fenix van Mathieu van der Poel en kersvers Belgisch kampioen Dries De Bondt. Met Baptiste en Emiel heeft Edward Planckaert ook twee koersende broers.

UPDATE: BESTUURDER WERD GEVONDEN!Dankuwel voor het massaal delen! Deze namiddag rond 13u45 werd Edward omver gereden…

Geplaatst door Charlotte Callens op Zaterdag 26 september 2020

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten