Organisatie BK Anzegem kijkt vooruit

© VDB
Redactie KW

Voor het derde jaar op rij wordt zondag een nationale titelstrijd betwist in de straten van Anzegem. Na het BK tijdrijden voor de jeugd in 2017 en het BK tijdrijden voor elite in 2018 is het nu tijd voor het BK op de weg bij de junioren jongens en meisjes.

“En het zal vast een zeker een mooie wedstrijd worden!” zegt koersdirecteur Eric Demets. “Daar zal het parcours wel voor zorgen. Zo zal de Tiegemberg twee keer worden beklommen. Via de Schernaai en via de Bergstraat vanuit Tiegem. Een klimmetje van 800 meter, maar toch een stevige kuitenbijter. De totale omloop is 15,5 km is goed voor 132 hoogtemeters. De meisjes zullen het rondje vijf keer afleggen, de jongens acht keer. Ik heb het zelf eens afgefietst en dat was nog te doen, maar naarmate de wedstrijd vordert, zal het zwaar beginnen doorwegen.”

De totale omloop is 15,5 km is goed voor 132 hoogtemeters. Naarmate de wedstrijd vordert, zal dat zwaar beginnen doorwegen

Gepolst naar de favorieten voor zondag komt de koersdirecteur met enkele plaatselijke renners opdraven. “Ik denk spontaan aan Robin Orins en Enrico Dhaeye. Twee renners uit de streek die al bewezen hebben heel wat in hun mars te hebben. Zo won Dhaeye vorige week nog in Kruishoutem. Ze zullen beiden ook enorm gemotiveerd zijn, want ik weet dat ze het parcours goed hebben verkend. Houd hen dus maar in de gaten overmorgen. En bij de dames mag Julie De Wilde ons gerust verrassen.”

Talrijke opkomst

Voor de organisatoren zou het natuurlijk mooi zijn mochten hun inspanningen beloond worden met een overweldigende publieke opkomst. Er zijn alvast voldoende maatregelen genomen om het parcours zo toegankelijk mogelijk te maken. “Vanaf 10 uur wordt de omloop volledig verkeersvrij gemaakt en is er geen verkeer meer toegelaten. Ik zou dan ook willen vragen dat de mensen zoveel mogelijk komen via afrit 4 Deerlijk, de N36 richting Vichte volgen en daar parkeren of op de parking van de ‘Molecule’. Supporters die komen vanuit Waregem-Anzegem kunnen dan weer kiezen voor de parking van de oude site Doutreloigne in het gehucht Heirweg. Ook mensen vanuit Zwevegem-Otegem-Avelgem rijden best richting Molecule. Alles zal ook worden uitgetekend met blauwe pijlen. Zo kan het publiek steeds op wandelafstand zijn wagen kwijt.” (BVS)

Belgisch kampioenschap op de weg voor heren en dames juniores in Vichte-Anzegem. Zondag 2 juni 2019. Start dames om 11 uur aan Firma Steeno, Oudenaardestraat in Vichte voor 77,5 km (5 ronden). Start heren om 14.30 uur voor 124 km (8 ronden). Aankomst aan Firma Bart Declercq, Oudenaardestraat 21 in Vichte. Parcours (ronde van 16 km): Oudenaardestraat, Heirbaan, Materzeelstraat, Hulstweg, Sint-Antoniusstraat, Scheihoekstraat, Landergemstraat, Schernaai, Tiegemberg, Walbrugge, Bergstraat, Meuleberg, Hellestraat, Tjampensstraat, Pastoor Verrieststraat, Ingooigemsestraat, Klijtberg, Bosstraat, Oudenaardestraat. (TVB)