“Op mijn best op een heuvelachtig parcours”

Nanoi Van Wettere. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

De 11-jarige Nanoi Van Wettere wil zondag uitpakken met een sterke prestatie in de aspirantenkoers op het Reningelstse gehucht de Ouderdom.

“Hoe een klein meisje zich aangetrokken voelt tot de lastige wielersport”, herhaalt de zesdeklasser van de Ieperse Sint-Jozefsschool de vraag. “Wel, bij ons thuis zag en hoorde ik veel over de wielersport. Mijn papa Wouter was een ex-renner en nadien was hij actief als mecanicien bij een wielerploeg. Ik wist vlug dat hij ooit een tiental overwinningen behaalde in het verleden. Zo erfde ik de wielermicrobe van mijn pa.”

“Voor mijn eerste communiefeest vroeg ik een koersfiets”, gaat de jonge Ieperse verder. “Al gauw kreeg ik zin om het zelf eens te proberen bij de miniemen. Inmiddels ben ik al bezig aan mijn vierde wielerseizoen. Met succes. Tot op heden bemachtigde ik 33 zeges bij de meisjes.”

“Dit jaar reed ik al zes koersen bij de 12-jarige aspiranten. Tweemaal werd ik al het eerste meisje. En ik kon me bijna telkens halfweg het totale deelnemersveld klasseren”, vervolgt het talentje dat rijdt voor CT Soenens-Booom.

“Wekelijks werk ik samen met mijn papa een grote fietsrit af. Natuurlijk geeft hij me goeie raad om nog beter te presteren. Daags voor de wedstrijd rijd ik dan de spieren los op de rollen”, aldus Nanoi.

“Ik kan behoorlijk spurten en tijdrijden, maar op een heuvelachtig parcours ben ik op mijn best. Klimmen is mijn sterkste eigenschap. En dat doe ik ook het liefst”, besluit Nanoi, die zich zondag langs haar beste zijde wil laten zien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier