Ook geen Izegem Koers voor Shayne Pruvoost na seizoen vol leed

Shayne Pruvoost. (foto Bart) © VDB
Stijn Moerman

Na een operatie aan de knie was Shayne Pruvoost (21) hoopvol om op tijd fit te geraken voor Izegem Koers voor eigen volk. De belofte van Home Solutions-Anmapa kende een bevredigende comeback begin augustus in Hill 60 in Zillebeke, maar een paar dagen later kreeg hij opnieuw last van zijn knie, waardoor de Izegemnaar een streep door zijn thuiskoers én zijn pechseizoen mag trekken.

“Als je meer in het ziekenhuis dan op je koersfiets hebt gezeten, weet je dat het een rampzalig seizoen is geweest”, steekt Shayne Pruvoost (21) van wal. “Geen Izegem Koers dus voor mij. Ik heb dit seizoen nog maar drie koersen kunnen rijden. De miserie begon tijdens de neutralisatie in Brussel-Opwijk. Ik heb toen mijn knie tegen mijn stuur gestoten en sindsdien heb ik last. Ook al finishte ik nog op de vijfde plaats in die koers. Het euvel bleef de weken erna aanslepen en eind mei volgde een operatie.”

Izegem Koers missen zal pijn doen, maar ik zal proberen om er toch een leuke dag van te maken

“Drie weken geleden ben ik in de Hill 60 in Zillebeke herbegonnen en finishte ik meteen als zevende. Maar een paar dagen later had ik opnieuw pijn in mijn knie, op een andere plaats dan ervoor. Begin deze week had ik in UZ Gent mijn eerste van vijf onderzoeken. Op de scan zagen ze dat mijn patellapees wat verdraaid zit in vergelijking met de scan van in maart, maar de exacte oorzaak hebben ze nog niet gevonden. Hopelijk vinden ze die snel, want ook in het dagelijkse leven heb ik er last van.”

“Of ik donderdag aanwezig zal zijn in Izegem? Uiteraard, want de koers passeert vlak aan mijn deur”, aldus de Izegemnaar uit de Baronstraat. “Ik zal deze keer dus samen met mijn familie en vrienden supporteren voor de renners die deelnemen in plaats van zelf in het peloton te zitten. Het zal toch pijn doen, want het is een koers waar ik ieder seizoen naar uitkijk, maar ik zal proberen om er toch een leuke dag van te maken.”

Vastgoed

“Wat de toekomst brengt, weet ik dus nog niet”, vervolgt Shayne Pruvoost. “Eind september heb ik mijn laatste onderzoek. Van koersen zal er dit seizoen dus niets meer in huis komen. Ik heb mijn focus al op volgend jaar gelegd. Het voordeel is wel dat ik mij – (lacht) jammer genoeg – volledig heb kunnen focussen op mijn studies vastgoed, waarvan ik straks aan mijn laatste jaar begin. Maar ik hoop toch dat ze zo snel mogelijk de oorzaak van alle miserie vinden, zodat ik opnieuw pijnvrij door het leven kan gaan.”