Nummer 20 van de week: Xander Carlu

Xander Carlu. © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

WestSprint is aan zijn twintigste editie toe en speciaal daarvoor hebben wij deze rubriek in het leven geroepen. Elke week gaan wij op zoek naar een West-Vlaming die ergens twintigste werd in de uitslag. Deze week viel ons ook op eerstejaarsnieuweling Xander Carlu, die 20ste werd in Elverdinge.

Een toptwintigplaats is voor renners vaak een soort van mijlpaal: het staat mooi op je palmares. Was je zaterdag zelf tevreden met dit resultaat?

Ja, ik was wel content met dit resultaat, al denk ik dat er eigenlijk wat meer in had kunnen zitten. Ik zat redelijk ver om de eindsprint aan te vatten, dus met een iets betere positionering had ik gerust dichter kunnen finishen. Nu, het gevoel zat goed, ik heb een attente wedstrijd gereden, dus ik mag zeker niet klagen.

Wat is je gevoel over dit seizoen en wat zou je er graag nog in bereiken?

Op zich ben ik wel aan een constant seizoen bezig en dat zint me wel. Enkel in augustus heb ik een kleine terugval gekend, toen ik wat heb gesukkeld met de gezondheid. Nu ben ik er weer wat door gekomen. De komende weken – want lang is het seizoen niet meer – hoop ik nog een paar keer bij de eerste twintig te eindigen. Zaterdag krijg ik daar in Ploegsteert alvast de kans toe.

Hoe zal jouw winter er uitzien? Doe je iets van competitie, zoals cross of piste, of houd je het bij trainen?

Ik was niet meteen van plan om deze winter echt in competitie te komen, maar ik zal zeker wel bezig blijven. Mountainbiketochten, hier en daar wat gaan lopen, dat wel. Het is immers belangrijk om de algemene conditie wat te onderhouden.

Wie wint er zondag het WK bij de profs?

Dan ga ik toch voor Wout Van Aert. De Belgen starten er met een heel sterke ploeg, onder andere met Evenepoel die zeker ook in dienst veel werk kan verzetten. Of misschien wordt die zelfs nog eens vooruitgestuurd om het pad te effenen, wie weet? Wout is volgens mij de grootste kanshebber, omdat hij echt álles kan. Hij kan winnen in een massasprint, kan aanvallen en solo over de meet komen, een sprint van een beperkt groepje winnen… De hellingen in het Leuvense zullen zeker ook geen probleem vormen, dus ik schat zijn kansen wel hoog in.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.