Nummer 20 van de week: Mathieu Wulleman

© Kurt Vermeerbergen Kurt Vermeerbergen
Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

WestSprint is aan zijn twintigste editie toe en speciaal daarvoor hebben wij deze rubriek in het leven geroepen. Elke week gaan wij op zoek naar een West-Vlaming die ergens twintigste werd in de uitslag. Dit keer viel die eer te beurt aan Mathieu Wulleman. De eerstejaarsjunior werd zaterdag 20ste in Waregem.

20 is natuurlijk een mooi getal, maar ben je ook tevreden met dat resultaat?

Eerlijk gezegd niet. Ik heb echt een aanvallende wedstrijd gereden, maar om dan op het einde nog iedereen over je te zien komen en midden in het pak te finishen… Plezant is het niet. Maar ik heb er wel mijn lessen uit getrokken en zal proberen in het vervolg iets slimmer te koersen. Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Mee zijn op het goeie moment, simpel is het niet.

Mocht je prof kunnen worden, in welke koers zou je graag eens al twintigste finishen?

De Ronde van Vlaanderen, zonder twijfel! Als je ziet hoe de koers hier leeft… De Oude Kwaremont naar boven rijden met al dat volk langs de kant van de weg, dat moet echt een kick geven. Ik doe dat ook graag, die hellingen omhoog vlammen. Ik woon in Sint-Eloois-Vijve, een deelgemeente van Waregem, en ga vaak trainen in de Vlaamse Ardennen. Ik keek dit jaar hard uit naar de Ronde van Vlaanderen voor junioren, maar die is niet kunnen doorgaan. Ontzettend jammer.

Weet je toevallig wie zondag ook 20ste werd, in de openingstijdrit van de Ronde van Spanje?

Oei, neen. De twintigste in de uitslag, daar wordt meestal niet over gesproken hé. Was het Jack Haig? Die ken ik zelfs niet. (lacht) Maar het is blijkbaar wel geen slechte renner, als je al top 10 kan rijden in Paris-Nice of de Dauphiné, dan kan je wel wat. Ik volg het wielrennen wel hoor, maar dan vooral de voorjaarsklassiekers. De Tour bekeek ik vroeger niet. Ik vond dat maar saai, Sky die alles controleerde. Maar dit jaar heb ik gekeken en ik heb er best van genoten. Er werd echt aanvallend gekoerst.

Wat vind je zelf je strafste prestatie?

Één prestatie die er bovenuit steekt heb ik niet echt… Mijn eerste interclub die ik kon uitrijden was wel een mooi moment. Dat was eerder dit seizoen, een tweedaagse in Kontich. Ik had voor de start van het seizoen nooit gedacht dat ik dat zou kunnen. Ik koers nog maar drie jaar op de weg. Als eerstejaarsnieuweling kon ik één koers uitrijden en vorig jaar waren er amper wedstrijden. Dit seizoen gaat het echt goed en daar ben ik heel blij mee.

Is WestSprint een doel voor jou?

Niet echt. Ik ga gewoon proberen om de komende maanden nog eens een mooie uitslag te rijden. Het PK vandaag (woensdag 18 augustus, red.) is wel een koers waar ik hard naar uitkeek. Niet ver van mijn deur, op een lastig parcours. Elke ronde moeten we Nokereberg over. Het zou fantastisch zijn mocht ik op het PK iets kunnen doen, maar gemakkelijk wordt het niet. Er wordt enorm snel gereden bij de junioren. Daar ben ik wel wat van geschrokken. In Kontich hadden we bijvoorbeeld een gemiddelde snelheid van 43,5 km/u. Pfff, dat was echt rap. (lacht)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.