Noah Verstichele vindt zijn weg als nieuweling

Noah Verstichele, hier tijdens het PK tijdrijden in Baliebrugge, werd vijfde op het PK op de weg. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Noah Verstichele heeft de overstap naar de nieuwelingen relatief goed verteerd. Het PK in De Panne, waar hij een vijfde plaats in de wacht sleepte, was tot nu toe het hoogtepunt van zijn seizoen.

Vorige week legde Noah het tweeluik van Sint-Pieters Koerse in Kuurne af. “Woensdag was de beste koers van de twee. Ik finishte er als 17de. Het was uiteindelijk een wedstrijdje in het peloton waarin ik af en toe nog wat ploegmaten heb kunnen helpen. Zondag was het met een 27ste stek iets minder, ook daar kwam ik gewoon in het peloton aan”, aldus de Ooigemnaar. “In het begin van het seizoen had ik wat last van blessures. Ik had niet zo’n goede winter achter de rug, maar gelukkig lijkt dat intussen wel opgelost. Ik was vooral blij met mijn vijfde plaats op het West-Vlaams kampioenschap in De Panne. In de slotfase was er een valpartij waardoor vier renners het hazenpad konden kiezen. Ik kwam met een volgend groepje en kon daarvan de sprint winnen. Volgens mij heb ik de overstap naar de nieuwelingen wel goed verteerd, al is het niet mijn beste seizoen tot nu toe. Ik vind dat er te weinig regelmaat in mijn prestaties zit, het gaat wat met ups en downs, terwijl ik graag een constante in de prestaties zou zien. De afgelopen weken stond het trainen en koersen wel op een lager pitje door de examens, ik heb zelfs enkele weken niet gekoerst”, verklaart de leerling economie aan het College van Waregem. “Deze zomer zal ik natuurlijk de kans krijgen om veel te trainen in de hoop wat regelmatiger te worden. Misschien zit er ook tijdens de week wel eens een wedstrijd in en niet enkel tijdens de weekends.” Enkele weken geleden pakte Noah trouwens ook al een verdienstelijke 21ste plaats op het Vlaams kampioenschap op de weg in Laarne.

Het BK op de weg in Lendelede is een wedstrijd waar ik wel naar uitkijk

Eind juli staat voor de nieuwelingen het Belgisch kampioenschap in Lendelede op het programma. “Dat is een wedstrijd waar ik toch wel naar uitkijk. Met een plaats in de top tien zou ik echt wel blij zijn. Zelf hoop ik op een sprint met een uitgedund peloton. Dan kan ik wel een mooi resultaat neerzetten. Het parcours is niet meteen vlak en na een aantal ronden zullen de klimmetjes wat beginnen door te wegen. Ik hoop dat er redelijk wat wind staat, zodat het een lastige koers wordt. Ook in Desselgem begin september zou ik het graag goed doen. Dat is nog een koers dicht bij huis, ik zou me er graag kunnen tonen door koers te maken, mee te gaan in een aanval en hopelijk weg te kunnen blijven. Een podiumplaats zou echt super zijn, maar dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan.”

Provinciaal kampioen

De renner van Zannata-Galloo CT is inmiddels aan zijn achtste seizoen als wielrenner toe. Als twaalfjarige aspirant wist hij de West-Vlaamse titel binnen te halen in Waregem, waar de gezonde stress van een bijna-thuiskoers hem blijkbaar goed gedaan heeft. “Ik had de sprint al van vroeg ingezet om topfavoriet Joran Luyssen te snel af te zijn”, vertelt Noah, die het op zijn best is in lange inspanningen, waaronder het langere klimwerk. Korte klimmetjes daarentegen liggen hem iets minder. (RRK)