Nieuweling Robin Vromant uit Moen staat aan de kant met een darminfectie

Robin Vromant. © gf
Redactie KW

Voor Robin Vromant geen koers in Heestert dit weekend. De tweedejaarsnieuweling sukkelt met een darminfectie en zal pas binnen enkele weken weer in competitie komen. Hij laat zich echter niet ontmoedigen en is vastbesloten om sterker terug te keren.

Die darmproblemen begonnen eind vorig seizoen de kop op te steken. Intussen koerste hij wel al in Staden, maar liet na een kilometer het peloton gaan. “Het had geen zin. Ik had op het laatste moment beslist om alsnog te koersen, maar dat bleek geen goed idee. Ik neem nu antibiotica, dus prestaties hoef ik zeker niet te verwachten. Dat kan nog een kleine maand in mijn lichaam zitten, dus ik zal de koersen pas hervatten voor de paasvakantie. Tot dan zal het bij trainen blijven. Het is jammer dat het seizoensbegin zo in het water valt, maar ik laat me er niet door uit mijn lood staan. Ik ben vastbesloten om tegen dan nog sterker te zijn.”

Een wedstrijd waarnaar de renner van Gaverzicht-Be Okay uitkijkt, is het PK in De Panne. Vorig jaar haalde hij op dat parcours al een toptienplaats. “Ik hoef niet te rekenen op het podium, maar ik wil er wel een mooie koers van maken. Provinciale kampioenschappen zijn blijkbaar speciaal voor mij, want alle PK’s die ik al gereden heb – behalve eentje waarin ik door een val moest opgeven – waren goed. Naast een goed PK hoop ik ook wel op een zege, al mag ik dat niet te luid roepen”, aldus de leerling van Tuinbouwschool PTI Kortrijk. (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten