Nieuweling Milan Vanhoutteghem uit Deerlijk mikt dit seizoen op enkele overwinningen

Milan Vanhoutteghem. © foto Coghe
Redactie KW

Zondag maakt Deerlijk zich zoals gewoonlijk op voor het traditionele clubkampioenschap. Aan de start verschijnt ook de plaatselijke Milan Vanhoutteghem (15), die er graag op een mooie plaats zou finishen.

Vorig seizoen kwam hij al geregeld zijn neus aan het venster steken door af en toe eens top tien te rijden. Zijn hoogtepunt beleefde hij alvast op 11 augustus in Dottenijs, waar hij de zegebloemen in ontvangst mocht nemen. Hij finishte met een halve minuut voorsprong op Dylan Botterberg. Van een succesweek gesproken: vier dagen later mocht hij nog eens het podium op in Loppem, waar hij beslag legde op de derde plaats.

Mooie kansen

“Dit jaar hoop ik toch wel op een paar zeges, maar ik wil gewoon altijd zo dicht mogelijk vooraan eindigen. Er komen ook enkele mooie wedstrijden aan in het buitenland die ik graag zou rijden. In de Himmelfahrt Tour in Denemarken had ik vorig jaar redelijk veel pech, ik zou nu graag een beetje revanche nemen daarvoor. Het Critérium Européen des Jeunes in Luxemburg verliep vlotter, ik kon er doorgaans mooi uitrijden en ook daar zou ik het graag nog wat beter doen. Het waren vooral mooie kansen om ervaring op te doen. In zulke wedstrijden zijn er altijd veel en goede renners en dat zorgt ervoor dat het wat hectischer rijden is dan in de koersen die we hier meestal rijden”, aldus de leerling elektriciteitstechnieken aan het VTI in Waregem. Ook in het binnenlandse interclubwerk mocht de Deerlijknaar wat ervaring opdoen met de 1 Meiprijs in Hoboken. In de massasprint wist hij zich een weg te banen naar een verdienstelijke 24ste stek.

Voor Milan is het intussen zijn vierde seizoen als wegrenner. De zegeteller staat intussen op twee: naast zijn zege in Dottenijs vorig seizoen was hij bij de aspiranten al eens de snelste voor eigen volk in Deerlijk. Hij kreeg de wielermicrobe te pakken via zijn vader Gregory. “Papa deed aan veldrijden en al snel wilde ik dat ook eens doen. Ik heb eerst een tijdje bij de LRC gecrost. Na verloop van tijd begon wegwielrennen me meer te interesseren en zo heb ik nu volledig de overstap gemaakt. Het wegseizoen is al redelijk lang, het zou niet zo’n goed idee zijn om daar nog een veldritseizoen aan te hangen”, klinkt het bij de tweedejaarsnieuweling. (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier