Nieuweling Michiel Lambrecht trotse leider in WestSprint

Michiel Lambrecht heeft de start van het seizoen niet gemist. De tweedejaarsnieuweling van Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC kroonde zich in Leopoldsburg tot clubkampioen, werd vervolgens vijfde in Heestert en zondag tweede in Sint-Maria-Lierde. “Spijtig van mijn valpartij zaterdag in Ichtegem, want ik had me graag eens gemeten met Alec Segaert”, aldus de 16-jarige Oostrozebekenaar, die leider blijft in WestSprint.

Michiel Lambrecht. (foto Coghe) © Foto Coghe

“Ik heb een heel goede winter achter de rug en voel mijn vorm week na week groeien in koers”, aldus Michiel Lambrecht. “Het is wel leuk om op deze manier het seizoen te openen. Ik had er alleszins op gehoopt en als tweedejaarsnieuweling wordt het ook wel een beetje verwacht. Op het clubkampioenschap in Leopoldsburg voelde ik me meteen goed. Toen ik doortrok voor de bergprijs, raakten we weg met een groepje. In de sprint werd ik uiteindelijk tweede na Senne Hulsmans, maar was ik wel de eerste van de ploeg. In Heestert reed ik van bij de start in de aanval en ontstond er een kopgroep van zo’n 14 renners. In een langgerekte sprint werd ik uiteindelijk vijfde (en de eerste West-Vlaming, red.).”

Geen duel met Alec

“Vorig weekend stond ik op zaterdag aan de start in Ichtegem, maar in de eerste ronde kwam ik ten val”, gaat de Oostrozebekenaar van Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC verder. “Ik hield er enkele schaafwonden aan over, maar toen ik verder wilde rijden, bleek mijn stuur kapot. Mijn wedstrijd was dus meteen gedaan. Spijtig, want ik had me graag eens gemeten met Alec Segaert, toch een van mijn voornaamste concurrenten in WestSprint. En door mijn val liep ik ook heel wat WestSprintpunten mis. Ik heb dan maar beslist om de dag erop in Sint-Maria-Lierde te koersen. Ik heb er een paar keer geprobeerd om weg te rijden, maar zonder succes. Op de laatste klim zijn we er vol voor gegaan, maar Sander Inion had een kloof van tien meter en hield het vol tot aan de streep. Zelf won ik de sprint voor de tweede plaats. Of ik Sander kende? Niet echt, maar ik hoorde dat hij nog niet lang koerste.”

Ik hoop dit seizoen zoveel mogelijk te winnen, want ik voel dat het mogelijk is

“Mijn ambitie dit seizoen? Ik hoop zoveel mogelijk te winnen, want ik voel dat het mogelijk is. Ik kijk ook uit naar de klimkoersen, waar ik sterk hoop te presteren. Vooral Vezin staat met stip op de agenda. Vorig seizoen werd er enorm rap gekoerst, maar ik voelde dat de koers mij wel lag. Daarnaast kijk ik uiteraard uit naar de kampioenschappen, maar dat is toch altijd anders koersen. Ik pin me er dus niet op vast. De Katjeskoers binnen een paar weken daarentegen, daar hoop ik wel een mooi resultaat neer te zetten. Een heel mooie koers waar ik enorm naar uitkijk”, besluit Michiel, die economie-moderne talen volgt aan het Heilig-Hartcollege in Waregem en die studie vlekkeloos combineert met de koers. (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.