Nieuweling Mathieu Dekeerle wil zo veel mogelijk in top tien rijden

© Foto Coghe
Stijn Moerman

Na een minder 2018 was Mathieu Dekeerle gebrand op een sterk tweede jaar als nieuweling. Na een periode van ziekte in de krokusvakantie geraakt de Roeselarenaar onder stoom. De laatste weken is hij niet meer uit de top 15 weg te slaan.

“Mijn voorbereiding was heel goed verlopen, maar in de krokusvakantie ben ik ziek geworden en liep ik dus wat achterstand op”, blikt Mathieu Dekeerle, die op 5 mei zijn 16de verjaardag mocht vieren, terug. “In de eerste koersen van het seizoen liep ik nog wat achter de feiten aan, maar de laatste weken gaat het de goede richting uit. Zo werd ik eind april 14de in Zwevezele, op 1 mei finishte ik als tiende in Lendelede en zondag – op mijn verjaardag – legde ik beslag op de 15de plaats in Bredene. Het was een zware koers met veel aanvalspogingen, maar ik reed goed mee en sprintte met de eerste groep voor plaats vier. Het doet deugd dat mijn dipje na mijn ziekte achter de rug is en dat ik me opnieuw de oude voel op de fiets.”

Als tweedejaarsnieuweling hoop ik zo goed mogelijk te presteren en zoveel mogelijk toptienplaatsen te behalen

“Wat ik verwacht van dit seizoen? Als tweedejaarsnieuweling hoop ik zo goed mogelijk te presteren en zoveel mogelijk toptienplaatsen te behalen. Vorig jaar was een minder seizoen door ziekte, waardoor ik erop gebrand ben om dit jaar beter voor de dag te komen. Ik hoop dan ook dat ik de lijn van de voorbije weken kan doortrekken”, aldus de nieuweling van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare.

PK in De Panne

“Zaterdag staat het provinciaal kampioenschap in De Panne op het programma en daar kijk ik wel naar uit. Vorig jaar heb ik niet kunnen deelnemen omwille van familiale redenen, maar dit keer ben ik wel van de partij en wil ik er een mooie wedstrijd van maken. Het parcours is mij onbekend, maar het maakt niet veel uit. Ik wil mee de koers proberen te maken en dan zien we wel waar we eindigen. Mijn sterkste punt is mijn eindsprint, dus wie weet wat er mogelijk is als de koers op een sprint uitdraait. Wie de favorieten op de zege zijn? Er maken heel wat renners kans op de zege, waardoor ik het moeilijk vind om er iemand uit te pikken. Afwachten hoe de koers verloopt.”

Ik wil op het PK mee de koers proberen te maken en dan zien we wel waar we eindigen.

“Naast dit PK kijk ik ook enorm uit naar de nieuwelingenkoers tijdens het Natourcriterium in Roeselare. Het is altijd plezant om eens voor eigen volk te kunnen koersen en dan zeker in zo’n wedstrijd. Bovendien viel die koers vorig seizoen tegen en daarom hoop ik er dit jaar veel beter voor de dag te komen”, aldus de Roeselarenaar, die in zijn derde jaar houtbewerking aan het VTI in Roeselare zit.” (SM)