Nieuweling Marie Vaneeckhoutte uit Vichte opent seizoen in Heule en hoopt eindelijk pijnvrij te kunnen koersen

Marie Vaneeckhoutte. © foto Coghe
Redactie KW

Marie Vaneeckhoutte (16) start zondag haar wielerseizoen bij de dames nieuwelingen in Heule. Vorig jaar heeft ze door rugklachten niet zo veel gekoerst, dus hoopt ze dat het dit seizoen wat beter gaat. De Vichtse heeft op zich weinig verwachtingen, maar wil zich wel bewijzen in de tijdritten.

“Over vorig seizoen ben ik niet echt tevreden”, aldus Marie. “Zowel op training als in wedstrijden kreeg ik geregeld last van pijn in mijn onderrug van zodra ik een iets grotere versnelling begon te trappen. Dat is natuurlijk helemaal niet comfortabel. Deze winter hebben we daaraan gewerkt, onder andere met stabiliteitsoefeningen. Die blijf ik nu doen, misschien nog niet genoeg, maar het gaat wel de goede richting uit. De pijn is doorgaans al een stuk minder. Laat ons hopen dat het zo verder blijft evolueren.”

Vorig jaar werd Marie Vaneeckhoutte twaalfde in Heule, maar het is nog koffiedik kijken wat er nu zondag mogelijk is. “Ik ga gewoon mijn best doen, dan zien we wel wat ervan komt. Het is natuurlijk de bedoeling om uit te rijden, maar in het begin van het seizoen is het altijd moeilijk om in te schatten waar ik sta. Ik heb dit jaar ook niet veel verwachtingen, ik zal al blij zijn als ik een stuk meer kan trainen en koersen, zodat ik er weer een goed gevoel bij krijg”, aldus de leerlinge van het Sint-Vincentiusinstituut in Anzegem, waar ze de richting sociaal-technische vorming volgt.

PK tijdrijden

De tweedejaarsnieuwelinge rijdt voor Gaverzicht-Be Okay en kijkt wel uit naar de tijdritten. “Dat is een discipline die ik echt graag doe en daarom staat het West-Vlaams kampioenschap op 16 april al met stip aangeduid op mijn kalender. Vorig jaar reed ik een tweede tijd, 24 seconden trager dan Malaika Feys. Ook dit jaar zal zij ongetwijfeld sterk zijn, dus het wordt moeilijk om haar te kloppen. Ik reken niet meteen op de titel, maar een podiumplaats moet wel mogelijk zijn.”

Hopelijk blijft het voor Marie natuurlijk niet bij die ene tijdrit, er zijn immers nog testtijdritten en een Belgisch kampioenschap verder op het seizoen. Het blijft overigens niet bij één wielrenner in het gezin Vaneeckhoutte. Maries één jaar jongere broer Victor is eerstejaarsnieuweling en rijdt voor Canguru-QTS-Air College Cycling Team. (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten