Nieuweling Lucas Dewachter hoopt op goede prestatie voor eigen volk

Lucas Dewachter. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Lucas Dewachter verzamelde dit seizoen al ereplaatsen bij de vleet, maar toch ontbreekt die langverwachte overwinning nog. Misschien kan de 16-jarige nieuweling dat op pinkstermaandag wel doen in de thuiskoers in Moorsele.

Lucas Dewachter was dit seizoen bijna niet weg te slaan uit de top tien. Zo werd de tweedejaarsnieuweling al knap derde op het West-Vlaams kampioenschap in De Panne, negende op het Vlaams kampioenschap in Laarne en verzamelde hij daarnaast ereplaatsen bij de vleet. “Ik ben inderdaad aan een goed en regelmatig seizoen bezig en ben daar natuurlijk wel tevreden mee. De overwinning blijft momenteel echter uit, al was ik er op het PK heel dicht bij. Ik had er echt vertrouwen in en ik kon op kop de sprint aanzetten, maar werd op het laatste nippertje toch nog geremonteerd door kampioen Victor Trio en tweede Robin Orins.”

“Een thuiswedstrijd is nooit gemakkelijk”

“Het zou natuurlijk mooi zijn als ik maandag kon winnen voor eigen volk, maar een thuiskoers is nooit gemakkelijk en de beste stuurlui staan altijd aan wal. Als je goed rijdt, is het maar normaal, want het is een thuiskoers. Valt het tegen, dan was het nochtans wel een thuiskoers. Maar langs de kant heeft iedereen natuurlijk makkelijk praten.”

Dit seizoen kijkt de renner van Zannata-Galloo CT Menen vooral uit naar de driedaagse West-Vlaanderen Cycling Tour, waar hij vorig jaar als eerstejaars verdienstelijk als 41ste eindigde in het algemene klassement. Daarnaast wil hij zich vooral bewijzen in de komende Topcompetitiewedstrijden, in het bijzonder die in Jemeppe. “Het is een lastige koers die me echt ligt, dat bewees ik vorig jaar al met een 12de plaats daar.”

Solo in Ooigem

De Moorselenaar koerst al sinds de 12-jarige aspiranten en is dus momenteel aan zijn vijfde seizoen bezig. Zijn mooiste wedstrijd tot nu toe reed hij bij de 14-jarige aspiranten in Ooigem. “Ik was daar echt van de eerste tot de laatste kilometer alleen voorop en kwam dus solo over de aankomstlijn. Dat was natuurlijk echt een wedstrijd om te koesteren.” (RRK)

Maandag 21 mei. Organisatie: KSC Gullegem Sport. Inschrijving vanaf 14.15 uur in de feesttent, Overheulestraat. Start om 15.30 uur, aankomst rond 17.15 uur. Parcours (66,5 km, verdeeld over 14 ronden): start Overheulestraat, Maalstraat, Sint-Eloois-Winkelstraat, Meerlaanstraat, Wagenbrugstraat, Overheulestraat.